ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 1η Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και συζήτησαν φλέγοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύριες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

Η λειψυδρία αποτελεί ένα από τα πλέον επείγοντα ζητήματα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των μονάδων αφαλάτωσης, ως μια αποτελεσματική λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε νερό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, με στόχο τη μείωση των απωλειών νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του διαθέσιμου πόσιμου νερού. Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων, καθώς και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ και η ενεργειακή κοινότητα της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ προωθεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία της Περιφέρειας. Επίσης, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλίες με Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

Εκτός από την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προώθηση της ενεργειακής κοινότητας, συζητήθηκαν επίσης πρωτοβουλίες με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισαν τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας την ανάγκη για περισσότερες «πράσινες» υποδομές και δράσεις που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα της περιφέρειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα και κοινή δέσμευση για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων και πρωτοβουλιών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισαν την ανάγκη για συνέργειες και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δυόμιση ακόμη τόνοι ζωοτροφές για τα αδέσποτα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα για το θέμα του βιολογικού ο Mανώλης Γραφάκος

AGGELOS DRITSAS

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη,

AGGELOS DRITSAS

Αναπτυξιακό πρόγραμμα Κ14: “σέντρα” στο Τολό

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις: «Έρχονται» αυξήσεις και αναδρομικά άνω των 50 μηνών σε συνταξιούχους, οι τέσσερις κατηγορίες

AGGELOS DRITSAS

Η μεγάλη σημασία της επαναλειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων της μητρόπολης Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σωκράτης Δωρής : Βλάβη σε αγωγό του Αναβάλου στην παραλιακή εντός των Μύλων (VID)

AGGELOS DRITSAS

Αγανάκτηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Σωκράτη Δωρή φέρνει στην δημοσιότητα video με λύματα από καταστήματα της παλιάς πόλης του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Από την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ΑΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

AGGELOS DRITSAS

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ!! Καλό Σαββατοκύριακο χωρίς βλάβες!

AGGELOS DRITSAS