ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 1η Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και συζήτησαν φλέγοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύριες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων και την υλοποίηση πρωτοβουλιών με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

Η λειψυδρία αποτελεί ένα από τα πλέον επείγοντα ζητήματα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των μονάδων αφαλάτωσης, ως μια αποτελεσματική λύση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε νερό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, με στόχο τη μείωση των απωλειών νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του διαθέσιμου πόσιμου νερού. Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων, καθώς και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Η Ενεργειακή Κοινότητα της Πελοποννήσου

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ και η ενεργειακή κοινότητα της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ προωθεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στοχεύει στην ενεργειακή αυτονομία της Περιφέρειας. Επίσης, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλίες με Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα

Εκτός από την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προώθηση της ενεργειακής κοινότητας, συζητήθηκαν επίσης πρωτοβουλίες με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο Υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισαν τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, αναφέροντας την ανάγκη για περισσότερες «πράσινες» υποδομές και δράσεις που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και θα μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα της περιφέρειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα και κοινή δέσμευση για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων έργων και πρωτοβουλιών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισαν την ανάγκη για συνέργειες και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύσκεψη στις Μυκήνες για τις Ζώνες Προστασίας του Μνημείου

AGGELOS DRITSAS

Εφοριακοί με scanner στο δρόμο θα εντοπίζουν παράνομους οδηγούς

AGGELOS DRITSAS

Χαιρετισμός του Γιάννη Γεωργόπουλου στην κοπή της πίτας του Λαογραφικού κέντρου. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ – (ΌΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ) LIVE

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα του οικισμού της Νέας Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Γεωπόνος στην Αργολίδα: ΑΝΥΦΙΟΝ

AGGELOS DRITSAS

Σε ένα δημόσιο κτίριο του 2021, που έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και παρελήφθη καλώς(!)

AGGELOS DRITSAS

Δελφίνι βγήκε στα ρηχά στην παραλία των Ιρίων ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 23χρονου στην Αρκαδία για κατοχή και κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών

AGGELOS DRITSAS

Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου η “Λευκή Νύχτα” στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχώρησε στον καθαρισμό κάδων απορριμμάτων.

AGGELOS DRITSAS

Η #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο #Άργος και στο #Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS