ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Αττική: Στάχτη δεκάδες σπίτια σε Πεντέλη, Βριλήσσια – Μάχη σε Μαραθώνα και Γραμματικό

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα δώσουν για δεύτερη νύχτα μάχη με τις φλόγες σε Μαραθώνα, Βριλήσσια, Πεντέλη και Γέρακα, ενώ οργισμένοι και απεγνωσμένοι πολίτες καταγγέλλουν καθυστερήσεις και ελλείψεις εναέριων μέσων για την αντιμετώπιση της πύρινης κόλασης, με συνέπεια Η φωτιά να μετατρέψει σε στάχτη τις περιουσίες τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από την πυρκαγιά καταγγέλλουν ότι επί ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες με ό,τι μέσο διέθεταν, έχοντας στο πλευρό τους μόνο εθελοντές, μέχρι να εμφανιστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, η πυρκαγιά επηρέασε κατά προσέγγιση περίπου 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 που επεξεργάστηκε το meteo.gr / Ε.Α.Α.

Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή την ώρα, «δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε νέα ενημέρωση για τη φωτιά, στις 22:45.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για αγνοούμενο άτομο στη φωτιά, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος «δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό».

Φωτιά στην Αττική: Τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν καεί

Περισσότερα από 40 σπίτια έχουν καεί στον Διόνυσο και τη Σταμάτα, σύμφωνα με εκτίμηση εθελοντή που μίλησε στο OPEN. Τριάντα σπίτια κάηκαν στην Πεντέλη, δήλωσε ο ο πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος. Παράλληλα, 10 κατοικίες στην περιοχή Κρασσά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανέφερε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης.

Την ίδια ώρα, οι φλόγες έχουν σαρώσει στο πέρασμά τους επιχειρήσεις. Χάος προκλήθηκε όταν οι φλόγες έφτασαν σε δύο εργοστάσια ξυλείας, στα Βριλήσσια και τον Γέρακα, με συνέπεια να προκληθούν εκρήξεις.

Τις τελευταίες ώρες συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, τις οποίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες, ενώ το μοναδικό παρήγορο είναι το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων. Ωστόσο και αυτή η νύχτα είναι δύσκολη, καθώς οι επίγειες δυνάμεις θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη μέχρι να ξημερώσει, προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Στην Πεντέλη, υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με τη δήμαρχο της περιοχής, Αναστασία Κοσμοπούλου. Μία από τις αναζωπυρώσεις είναι και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, που απειλήθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας.

Στα Βριλήσσια, η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Πισιμίση. «Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νύχτα, δίνουμε μάχη με πιο μικρές αναζωπυρώσεις», συμπλήρωσε μιλώντας στο OPEN.

«Δέκα σπίτια κάηκαν στην περιοχή Κρασσά, εκτός σχεδίου, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Εντός σχεδίου δεν κάηκε κανένα σπίτι», συμπλήρωσε.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Πεντέλη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με πυροσβέστες και αστυνομικούς που πήγαιναν πόρτα- πόρτα, προκειμένου να απομακρύνουν πολίτες καθώς σε μικρή απόσταση υπάρχει μεγάλη εστία φωτιάς η οποία απειλεί σπίτια.

Στην περιοχή της Πεντέλης έχουν καεί ήδη 30 σπίτια, αλλά και ένα κλειστό γυμναστήριο μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Διευρύνεται η βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Στο μεταξύ, εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρίθηκαν άλλες τρεις χώρες.

Συγκεκριμένα, η Σερβία στέλνει ένα ελικόπτερο και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και η Τουρκία δύο αεροσκάφη. Η Γαλλία, πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα στείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα.

ΠΗΓΗ https://www.dnews.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα για την 201η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Lets do it Greece… Drepano!!! Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου κ Δημοτικού

AGGELOS DRITSAS

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Ήρα του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS

ΚΙΒΕΡΙ ΑΡΓΟΥΣ : Αποκριάτικο δρώμενο αναβιώνοντας το έθιμο του αφανού. ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Καράπαυλος: Το Ναύπλιο άλλαξε σελίδα . Όλα στο φως

AGGELOS DRITSAS

Σκαφιδάκι – Νεκρός σε τροχαίο νεαρός οδηγός

AGGELOS DRITSAS

Αυτές τις ημέρες κάποιοι άνθρωποι εργάζονται παραπάνω για να κρατήσουν καθαρό το Δήμο μας

AGGELOS DRITSAS

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024 ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Κίνα: Ξεκίνησαν οι εργασίες του τεράστιου υπεράκτιου φωτοβολταϊκού έργου

AGGELOS DRITSAS

Αυξήσεις έως και 90% στα διόδια!

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ «Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

 Άνοιξε η γη και τους κατάπιε – Στο νοσοκομείο δύο 19χρονοι

AGGELOS DRITSAS