ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Αργολίδας

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών του Νομού Αργολίδας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Πυθαγόρας» και « Παιχνίδι και Μαθηματικά» έτους 2023.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Βασίλειος Πολύδωρος, χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της μαθηματικής παιδείας στην εκπαίδευση των νέων. Τόνισε, επίσης, την σπουδαιότητα της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με παιδαγωγικό τους σκοπό το βέλτιστο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Αργολίδας, κυρία Σοφία Πούλου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δράσεις του παραρτήματος που στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά συναδέλφων μαθηματικών του νομού μας, στην επίδραση της μαθηματικής σκέψης και της καλλιέργειας μαθηματικού λογισμού στη διάπλαση χαρακτήρων αλλά και πολιτισμικής ταυτότητας. Τέλος, παρομοιάζοντας τη διαδικασία μάθησης με μαραθώνιο δρόμο, παρότρυνε και ενθάρρυνε όλα τα παιδιά να προσπαθούν πάντα για κάθε υψηλό σκοπό και στόχο μέσα στο πλαίσιο ευγενούς άμιλλας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κύριος Δρούτσας Παναγιώτης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο κύριος Δρούτσας Π. αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Σωματείο της Ε.Μ.Ε. το οποίο από το 1918 (έτος ίδρυσης) έως σήμερα, στηριζόμενο στην εθελοντική εργασία συναδέλφων μαθηματικών, προάγει τη μαθηματική παιδεία και ενισχύει όλα τα παιδιά που αγαπούν τη μαθηματική επιστήμη. Αναφέρθηκε, επίσης, στα περιοδικά που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και στους διαγωνισμούς που διοργανώνει για τους σκοπούς αυτούς. Τέλος, συνεχάρη τους/τις διακριθέντες, τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους και τους γονείς που στέκονται αρωγοί κάθε προσπάθειάς τους.

Εκατόν δέκα μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων από όλο τον Νομό Αργολίδας βραβεύτηκαν και χειροκροτήθηκαν από το μεγάλο πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους Διευθύντριες και Διευθυντές σχολικών μονάδων. Συγχαίρουμε τα παιδιά που διακρίθηκαν και ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και πρόοδο!

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αργολίδας της Ε.Μ.Ε.,

Σοφία Πούλου, πρόεδρος
Ευάγγελος Σιέρρος, αντιπρόεδρος
Βασιλική Σωτηροπούλου, γενική γραμματέας
Δημήτριος Χρονόπουλος, ταμίας
Ευδοκία Μποζίνη, υπεύθυνη τύπου και ενημέρωσης
Ελένη Μηλιώτη, ειδική γραμματέας
Ορφανού Ιωάννα, υπεύθυνη βιβλιοθήκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήμος Ερμιονίδας: Τηλέφωνο για βλάβες στον Δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και εβδομαδιαίο πρόγραμμα κίνησης

diktio

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αργολίδα για την απόδοση του έργου ανάδειξης του Κάστρου Πιάδα

diktio

Γέμισε το λιμάνι του Ναυπλίου με ιστιοπλοϊκά που συμμετέχουν στο 13ο Catamarans Cup

diktio

Ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Α1 κατηγορίας

diktio

ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΩΡΑ : Εκρηκτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε στο Άργος η κολυμβητική υπερπροσπάθεια του Χρήστου και της Αγγελικής BINTEO

admin

Στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

admin

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

admin

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: ΡΕ ΜΗ ΜΕ ΦΟΒΆΣΤΕ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ !!!!!!!!!

admin

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου σας καλεί την Κυριακή 31 Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Με το… γκάζι πατημένο ο Κώστας Μάκαρης

admin

Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»: Βραβεύθηκε ο γιατρός Κ. Κατσαρός από την Αργολίδα

admin