ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ

Εικόνες αποκάλυψης από τον τρομακτικό σεισμό στην Ιαπωνία – Σχίστηκαν στα δύο οι δρόμοι

Στον ρυθμό των Ρίχτερ σείεται τις τελευταίες ώρες η Ιαπωνία, με τις καταστροφές να είναι τεράστιες στην Ισικάουα και τις περιφέρειες αυτής, όπου χτύπησε ο εγκέλαδος με τα 7,6 Ρίχτερ. Οι εικόνες που δείχνουν την ένταση του σεισμού είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Δρόμοι σχίστηκαν στα δύο, η γη φαίνεται να τρεμει και οι πολίτες ουρλιάζουν πανικόβλητοι καθώς βλέπουν κτήρια να καταρρέουν.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/1/24) επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιφέρεια Ισικάουα μετά τον σεισμό.

Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές αναφέρουν νέα περιστατικά θυμάτων που ανασύρονται από τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτηρίων, την καταστροφή οδικών αρτηριών, την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και την φυγή των κατοίκων των παράκτιων κοινοτήτων προς περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο λόγω των φόβων για καταστροφικό τσουνάμι.

Μονάδες του ιαπωνικού στρατού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν στις χειρότερα πληγείσες περιοχές αφού ορισμένοι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί αρκετοί που οδηγούνται στο νοσοκομείο Αουρόρα μεταξύ των δύο γυναικών.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ιτοιγκάουα φέρεται να έπεσε και να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Την ίδια στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία διάδοσης για απεγκλωβισμό αρκετών πολιτών που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ και τους τουλάχιστον 20 μετασεισμούς που κάνουν τη γη της Ιαπωνίας περισσότερα από 30 κτίρια κατέρρευσαν, τουλάχιστον 33 χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν διακοπεί αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες από και προς την πόλη Ισκάου. επλήγη από τον θηριώδη σεισμό.

Χιλιάδες άνθρωποι – τουλάχιστον 51 χιλιάδες – χρειάστηκε να εκτοπιστεί από τα σπίτια τους από τον φόβο ενός σαρωτικού τσουνάμι.

Ωστόσο, παρά την προειδοποίηση των αρχών για τσουνάμι που οδήγησε χιλιάδες Ιάπωνες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τελικά ο κίνδυνος απομακρύνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στους Μύλους Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

1ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Αργολίδας – Σεμινάριο προπονητών στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Αριστείδης Μπίμπας: Αγωνίζομαι για την εξυγίανση της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο – Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Ν. Κυνουρίας

AGGELOS DRITSAS

Με εμπόδια η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει κίνηση

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΥ: Απίστευτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά κοροναϊού και γρίπης, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

AGGELOS DRITSAS

Γεμάτη» ήταν και η δεύτερη μέρα του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σημαντικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

AGGELOS DRITSAS

Nονός κλέφτηκε με την κουμπάρα έναν μήνα πριν της βαφτίσει το παιδί

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό παιχνίδι της Ερμιονίδας με την εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμιος,ο Μανόλο Καραλής! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS