ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΤΑ: Απάτη με δόλωμα δέμα – Δείτε το SMS που στέλνουν οι επιτήδειοι

Μία από τις απάτες που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, αφορά σε απατηλά μηνύματα SMS, τα οποία δήθεν προέρχονται από τα ΕΛΤΑ και αφορούν στην παραλαβή δεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Μέσω των εν λόγω μηνυμάτων, οι χρήστες καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να τους… παραδοθεί η υποτιθέμενη αποστολή.

Συγκεκριμένα, στα μηνύματα αναγράφονται τα εξής:

«Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη και δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης.

Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας στον σύνδεσμο.

https://aelta.top/gr

(Παρακαλώ απαντήστε Y, μετά βγείτε από το μήνυμα κειμένου και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στο Safari)».

Μέσω αυτής της απάτης, απατεώνες, με πρόσχημα τα ΕΛΤΑ, επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία πολιτών.

Σε περίπτωση λοιπόν που λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα μην πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο (λινκ).

Η απάτη αυτή δεν είναι πρόσφατη, αλλά έχει πάρει διαστάσεις σε ό,τι αφορά τα SMS που στέλνονται.

Στο παρελθόν ανάλογες απάτες είχαν στηθεί με μηνύματα στο facebook όπου οι απατεώνες ανέβαζαν και φωτογραφίες από χιλιάδες (δήθεν) ξεχασμένα πακέτα.

Τα ΕΛΤΑ έχουν κινητοποιηθεί κι έχουν ενημερώσει για τον κίνδυνο υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing).

Επισημαίνουν, δε, ότι πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εγκαίνια του ΚΕΠ και της Ανάπλασης οδών στο Λυγουριό Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού: Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Τριγμοί στα κόμματα για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ BRAILLE

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Τα αποτελέσματα του 18ου Ράλλυ Δαναών

AGGELOS DRITSAS

ΣΗΜΕΡΑ : Ο Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, 40 ετών, έχασε τη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

AGGELOS DRITSAS

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Μια πολύ ξεχωριστή Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το 1ο Λύκειο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Παρέμβαση στη Βουλή για τη φημολογία λειτουργίας τζαμιού στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος τακτικής ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο

AGGELOS DRITSAS