ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαιρετική παρουσία της Δημοτικής χορωδίας Επιδαύρου στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναύπλιο – Artiva

Μία ακόμα εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε η Δημοτική χορωδία Επιδαύρου που συμμετείχε στο ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Θεοδόση Αντωνιάδη, ο οποίος μας συνόδευσε και στο πιάνο.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ – θεσμός πλέον, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οργανώνεται από το 2015 στο Ναύπλιο, από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και την εταιρεία ARTIVA, αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού και της μουσικής, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Το 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ARTIVA πραγματοποιήθηκε από 9-12/11/2023, συμμετείχαν 26 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ήταν αφιερωμένο στην Κύπρια μαέστρο Αγγελίνα Νικολαίδου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Όλες τις μέρες πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και είχε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει πολλές υπέροχες και διαφορετικές εκτελέσεις τραγουδιών και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή έλαβαν μέρος:

• Η Χορωδία 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου.

• Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου.

• Η Χορωδία Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή» Λεμεσού Κύπρου.

• Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αττικής «Choremus».

• Η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας, και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του φεστιβάλ κ.κ. Κωστής Κωνσταντάρας και Παύλος Σεργίου.

Όπως αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεοδόσης Αντωνιάδης στο χαιρετισμό του: “……. Η χορωδία στην πολυφωνική της μορφή αποτελεί την πιο υψηλή ομαδική φωνητική λειτουργία. Οι καλές χορωδιακές πράξεις, δημιουργούνται μόνο από καλές δημιουργικές προσπάθειες”.

Λυγουριό, 13/11/2023

Η Πρόεδρος

Αγγελική Μιχ. Παπαδοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΦΡΙΚΗ !! ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟ !!

AGGELOS DRITSAS

Τα λέγαμε πριν,τα λέμε και τώρα.

AGGELOS DRITSAS

Τα ξημερώματα σημειώθηκε μικροσεισμός στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βασικών Πρώτων Βοηθειών στην Κοινότητα Κουρτακίου

AGGELOS DRITSAS

Βιβλιοθήκη Ερμιόνης Απόστολος Γκάτσος

AGGELOS DRITSAS

Στο ΚΔΑΠ Ναυπλίου φροντίζουμε η δημιουργικότητα των παιδιών

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Χρόνης, Βασιλόπουλος, Μαλτέζος οι επικρατέστεροι για την Προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Διακοπές ύδρευσης σε περιοχές του Άργους την Τετάρτη 20/3

AGGELOS DRITSAS

Βαλτιμόρη: Τι γνωρίζουμε για το πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα Key Bridge

AGGELOS DRITSAS

Πρωτομηνιά με ανοιχτά καταστήματα: Οι ώρες λειτουργίας – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

AGGELOS DRITSAS

Σοφία Ζαχαράκη από το Ναύπλιο: Πολύτιμη η εκπαίδευση των υποψηφίων του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

AGGELOS DRITSAS