ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιλογή υποψηφίων για τα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους

Κοινοποίηση

Συνεδρίασε στις 30/10/2023 η επιτροπή για την επιλογή των υποψηφίων που θα ενταχθούν στα ταχύρρυθμα τμήματα Μετεκπαίδευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπ Τουρισμού και η Τουριστική σχολή Άργους για τις πόλεις Καλαμάτα, Λουτράκι, και Ναυπλίου με έδρα το Άργος. 

Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Δ/ντή του ΙΕΚ Τουρισμού ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού, τον Πρόεδρο ξενοδόχων Ναυπλίου κο Μωριάτη Παναγιώτη και την Πρόεδρο εργαζομένων Ναυπλίου στον τουρισμό επισιτισμό – ξενοδοχεία κα Μπαρού Μενέλια. 

Η επιτροπή έλεγξε ενδελεχώς όλες τις αιτήσεις των υποψηφίων που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά και κατέταξε πίνακες επιτυχόντων & αποτυχόντων σύμφωνα με τα κριτήρια που θεσπίζονται κάθε χρόνο από την σχετική προκήρυξη του Υπ Τουρισμού ( ένσημα τριετίας στην ειδικότητα , τίτλοι σπουδών, ηλικία, ξένη γλώσσα, πληρότητα δικαιολογητικών κλπ) 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού σε όλες τις βασικές ειδικότητες ( Επισιτισμό, Υποδοχή, Μαγειρική, ζαχαροπλαστική & Οροφοκομία) αλλά και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Τουρισμού Πελ/σου στο Αργος.

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση ( διάρκειας 3,5 μηνών, καθημερινής παρουσίας) οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). 

Όλοι οι επιτυχόντες σπουδαστές-στριες που θα εγγραφούν θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό και σχετικό επίδομα ανά ώρα παρακολούθησης. 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά Padel στην Αργολίδα (απονομές)

diktio

”Δύναμη Προοπτικής”: Επίσκεψη σήμερα στην Αρχαία Επίδαυρο θα πραγματοποιήσει ο Τάσος Χρόνης

diktio

Συναυλία από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου

diktio

Παράταση 2 μηνών για φορολογικές οφειλές σε περιοχές της Αργολίδας που επλήγησαν από τις πλημμύρες

diktio

Θετικά στον κορωνοϊό μικρά παιδιά στο Ναύπλιο

diktio

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

diktio

ΔΙΟΝΥΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ) ΜΑΝΤΖΟΣ : ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

diktio

Μια…αλλιώτικη συνέντευξη από τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο!

diktio

Δημήτρης Κωστούρος: Λένε πολλά λόγια!!! Αλλά για μένα μιλάει το έργο μου

diktio

Αργολίδα: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε δικαιούχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία

diktio

Ανανεώνει τα gaming laptops της και desktops η Lenovo

diktio

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον ο ανελκυστήρας στο Λύκειο Λυγουριού

diktio