ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

Πέντε εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή και εισέπνευσαν καυστική ουσία, ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τους αρμόδιους φορείς να διαλευκάνουν τις συνθήκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές 23 Αυγούστου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ., όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του. Το αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση.

Σε τέτοιους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούμε:

-Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών

-Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες

-Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ: «Στολίδια στην Αμμο» «Στάχτη και Πούλβερη» να γίνουν οι εγκαταστάσεις ΑμΕΑ

AGGELOS DRITSAS

Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την εκδημία του Κώστα Μ. Βάθη.

AGGELOS DRITSAS

Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας κυρίου ‘Αδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τέλεση εγκαινίων !

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση είχαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Βασίλειο Πολύδωρα και την Αντιδήμαρχο Σοφία Ξύδη.

AGGELOS DRITSAS

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

 100 χρόνια ΤΕΕ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εορταστική εκδήλωση στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης : Όμορφα πράγματα!!! Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Ακριβότερο έως και 11,8% το γιορτινό τραπέζι

AGGELOS DRITSAS

Έκλεισαν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ψήφισαν περίπου 4,5 εκατ. άτομα

AGGELOS DRITSAS

Τέλος εποχής: Λουκέτο σε ένα από τα πιο ιστορικά εργοστάσια

AGGELOS DRITSAS