ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Ανδριανός: Η ιστορία της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό με θέμα την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, στον οικοδεσπότη εφημέριο του Λυγουριού πατέρα Ευάγγελο, στον Δήμο Επιδαύρου, την Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης που με τον καλύτερο τρόπο μας εισάγει στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Και βεβαίως, θερμά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια κυρία Αντωνία Μοροπούλου, τόσο για τον καθοριστικό ρόλο της ως επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, όσο και για το συνολικό σημαντικό επιστημονικό της έργο.

Ο Πανάγιος Τάφος είναι το ιερότερο προσκύνημα της Χριστιανοσύνης. Είναι ταυτόχρονα ένα ιερό καταπίστευμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που γεμίζει το Γένος μας διαχρονικά με την ευθύνη να ανταποκριθούμε άξια σ’ αυτή τη μοναδική ευλογία.

Οι εργασίες που επιτελέστηκαν από την ομάδα της κυρίας Μοροπούλου απέδειξαν ότι στη χώρα και την κοινωνία μας, στην ιερή ορθόδοξη παράδοση, δεν υπάρχει καμία ένταση ανάμεσα στην πίστη και στην επιστήμη. Η υψηλή τεχνολογία και οι λειτουργοί της τέθηκαν υποδειγματικά στην υπηρεσία της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου με σεβασμό, αποτελεσματικότητα και ευσυνειδησία.

Αυτό είναι και το μήνυμα που πιστεύω ότι αξίζει να εξαγάγουμε από την θαυμαστή και συγκινητική ιστορία αυτού του τεχνικού έργου:

Ότι η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας και συνεχιστής της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσής της, ως ζωντανός πυρήνας της Ορθόδοξης πίστης, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον παγκόσμιο σήμερα διάλογο για τη σχέση πίστης και επιστήμης. Έναν διάλογο που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νέα έκφραση της διαρκούς και μόνιμης ανάγκης να επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες εκείνες που μας κάνουν ανθρώπους, που δίνουν νόημα και προσανατολισμό στην ατομική και συλλογική μας δράση.

Εύχομαι η ιστορία του σημαντικού αυτού έργου να εμπνεύσει ιδίως τους νέους ανθρώπους να θέσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην υπηρεσία εκείνων των σκοπών που καθιστούν την τεχνολογία χρήσιμο εργαλείο, ακυρώνοντας στην πράξη τους υπαρκτούς και μεγάλους κινδύνους της κατάχρησής της.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τράπεζες: Tι αλλάζει στις μεταφορές χρημάτων – Τι θα ισχύσει

AGGELOS DRITSAS

75χρονος στην Ερμιονίδα πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα το πρωί ο Χρήστος Δελής, σε ηλικία 89 ετών.

AGGELOS DRITSAS

Τελετή αποφοίτησης 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου 2025

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

AGGELOS DRITSAS

Μία ακόμη όμορφη βραδιά, σε ένα εκπληκτικό σκηνικό, μας χάρισαν τα μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 42χρονου με ένταλμα στο Ναύπλιο για κλοπές

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκε νεκρός στο ποιμνιοστάσιό του

AGGELOS DRITSAS

 Παρασκευή της Διακαινησίμου 25ην του μηνός Απριλίου εορτή της Ζωοδόχου πηγής BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Οι πιο «καυτοί» δώδεκα μήνες όλων των εποχών

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη ανηλίκου στο Ναύπλιο με μαχαίρι – Χειροπέδες και στη μητέρα του

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS