ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Ανδριανός: Η ιστορία της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό με θέμα την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, στον οικοδεσπότη εφημέριο του Λυγουριού πατέρα Ευάγγελο, στον Δήμο Επιδαύρου, την Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης που με τον καλύτερο τρόπο μας εισάγει στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Και βεβαίως, θερμά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια κυρία Αντωνία Μοροπούλου, τόσο για τον καθοριστικό ρόλο της ως επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, όσο και για το συνολικό σημαντικό επιστημονικό της έργο.

Ο Πανάγιος Τάφος είναι το ιερότερο προσκύνημα της Χριστιανοσύνης. Είναι ταυτόχρονα ένα ιερό καταπίστευμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που γεμίζει το Γένος μας διαχρονικά με την ευθύνη να ανταποκριθούμε άξια σ’ αυτή τη μοναδική ευλογία.

Οι εργασίες που επιτελέστηκαν από την ομάδα της κυρίας Μοροπούλου απέδειξαν ότι στη χώρα και την κοινωνία μας, στην ιερή ορθόδοξη παράδοση, δεν υπάρχει καμία ένταση ανάμεσα στην πίστη και στην επιστήμη. Η υψηλή τεχνολογία και οι λειτουργοί της τέθηκαν υποδειγματικά στην υπηρεσία της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου με σεβασμό, αποτελεσματικότητα και ευσυνειδησία.

Αυτό είναι και το μήνυμα που πιστεύω ότι αξίζει να εξαγάγουμε από την θαυμαστή και συγκινητική ιστορία αυτού του τεχνικού έργου:

Ότι η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας και συνεχιστής της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσής της, ως ζωντανός πυρήνας της Ορθόδοξης πίστης, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον παγκόσμιο σήμερα διάλογο για τη σχέση πίστης και επιστήμης. Έναν διάλογο που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νέα έκφραση της διαρκούς και μόνιμης ανάγκης να επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες εκείνες που μας κάνουν ανθρώπους, που δίνουν νόημα και προσανατολισμό στην ατομική και συλλογική μας δράση.

Εύχομαι η ιστορία του σημαντικού αυτού έργου να εμπνεύσει ιδίως τους νέους ανθρώπους να θέσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην υπηρεσία εκείνων των σκοπών που καθιστούν την τεχνολογία χρήσιμο εργαλείο, ακυρώνοντας στην πράξη τους υπαρκτούς και μεγάλους κινδύνους της κατάχρησής της.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απεργούν οι κτηνίατροι και για την υποχρεωτική λήψη DNA απο τα ζώα που δεν στειρώνουμε

AGGELOS DRITSAS

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων εξέδωσε άδεια διακοπής & εκτροπής κυκλοφορίας

AGGELOS DRITSAS

Νέο Δ.Σ. της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας (Ε.ΒΙΟ.ΑΡ.)

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τρίτη 30 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος με αγάπη για τη ζωή και τους γύρω του.

AGGELOS DRITSAS

Δουλέμποροι έφερναν παράνομους μετανάστες ΑμεΑ και τους χρησιμοποιούσαν για επαιτεία

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με βροχές, χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους

AGGELOS DRITSAS

Αυτή είναι η «καφετζού» και οι συνεργοί της που απέσπασαν 850.000 ευρώ από 72χρονο

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στην Κρήτη – Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Λιδάκης

AGGELOS DRITSAS

Tι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές – παραδείγματα όταν μεσολαβεί τμήμα θαλάσσιας ή εναέριας μετακίνησης

AGGELOS DRITSAS

«Στο ίδιο έργο θεατές οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας: υποβάθμιση και απαξίωση από την Κυβέρνηση»

AGGELOS DRITSAS

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 157 κατά, 136 υπέρ

AGGELOS DRITSAS