ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΤΕΚΑΛ προσωρινή ανάδοχος για έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα

Προσωρινή ανάδοχος για έργο προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ στην Ερμιονίδα αναδείχθηκε η ΤΕΚΑΛ, υποβάλλοντας τη χαμηλότερη προσφορά από τους τέσσερις οικονομικούς φορείς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό για την υλοποίηση έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα Ανάβαλου στον δήμο Ερμιονίδας της Αργολίδας συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, με την ΤΕΚΑΛ να μειοδοτεί, προσφέροντας έκπτωση 15%, έναντι έκπτωσης 8% της Λατομεία Τυρνάβου, έκπτωσης 3% της Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκάτ και έκπτωσης 2% της ΕΚΤΕΡ. 

Σημειωτέον, το ότι και οι τέσσερις υποψήφιες εταιρείες κρίθηκαν αποδεκτές από την επιτροπή του διαγωνισμού, μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εκείνες είχαν καταθέσει.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ο σχεδιασμός των έργων μεταφοράς και διανομής νερού από τη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στην περιοχή της Ερµιονίδας για την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών σε συνολική έκταση 22.000 στρεμμάτων περίπου. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Ερμιονίδα, μία περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας και εκφράζονται ανησυχίες ότι απειλείται με ερημοποίηση, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της έλλειψης αρδευτικού νερού, που επηρεάζει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικότερα, τα αναγκαία έργα για τη μεταφορά και διανομή νερού στην περιοχή της Ερµιονίδας από την κεντρική Διώρυγα Αναβάλου περιλαμβάνουν:

– Τα έργα κεφαλής (υδροληψία και Κεντρικό Αντλιοστάσιο Α1) επί της Διώρυγας Αναβάλου δυναμικότητας 2.500 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

– Τα έργα μεταφοράς που αποτελούνται από τους αγωγούς μεταφοράς, τις αναρρυθμιστικές δεξαμενές Δ1, Δ2 και Δ3, καθώς και το ενδιάμεσο αντλιοστάσιο Α2.

– Τη λιμνοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα, χωρητικότητας 9.000 κυβικών μέτρων όπου προβλέπεται το πέρας του έργου.

Γενικά, η χάραξη του αγωγού μπορεί να διακριθεί σε τέσσερα τμήματα που αφορούν:

– Το τμήμα από το κεντρικό Αντλιοστάσιο επί της Διώρυγας Αναβάλου έως το ακρωτήριο Ιρίων το οποίο είναι εύκολα προσπελάσιμο από υφιστάμενους δρόμους.

– Το τμήμα του ακρωτηρίου Ιρίων για τη διάβαση του οποίου απαιτείται η διάνοιξη νέου εργοταξιακού δρόμου.

– Το τμήμα από το ακρωτήριο Ιρίων έως το ακρωτήριο Βουρλιά και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, το οποίο είναι προσβάσιµο από υφιστάμενο δρόμο και δύσκολα προσπελάσιμο από τη θάλασσα.

– Το τμήμα από τον οικισμό Άγιος Ιωάννης έως τη δεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης στην Κοιλάδα που είναι εύκολα προσβάσιµο από υφιστάμενους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Σημειώνεται, ότι, εφόσον κατακυρωθεί και επίσημα στην ΤΕΚΑΛ το έργο, η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 24 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η «Γιορτή της Τουλίπας» στα Δίδυμα Ερμιονίδας είναι ένα ετήσιο πολιτιστικό γεγονός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Θρήνος για τον Αντώνη Σαμαρά – Πέθανε η κόρη του σε ηλικία 34 ετών

AGGELOS DRITSAS

Η Ερμιόνη γιορτάζει το φημισμένο ρόδι της

AGGELOS DRITSAS

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμιονίδας ΓιάννηΓεωργόπουλου στα εγκαίνια του 11 ου Φεστιβάλ Γεύσεις και Όψεις στο Πορτοχέλι

AGGELOS DRITSAS

Ένας νέος καλλιτέχνης που πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε..ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝΕΖΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Στη Βουλή η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου – Αντιδράσεις για την απόφαση

AGGELOS DRITSAS

Στο Συνέδριο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Άσκηση Λιμενικού και φορέων – Ποιο ήταν το σενάριο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Κηδεία Ανδρέα Ευστρ. Αραχωβίτη

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα Τετάρτη 14/01/2026 στις 5.30 μμ στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ 29-5-2024 Αξίζει να δεις το ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ !! ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

AGGELOS DRITSAS