ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατώτατος μισθός: Σήμερα «πάει» στη Βουλή η τροπολογία για τη διαβούλευση

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κατατεθεί – εκτός απροόπτου – η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία θα καθοριστεί η διαδικασία της διαβούλευσης και το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση από 1η Απριλίου και να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της ετήσιας διαβούλευσης για την αύξηση των βασικών αποδοχών.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου, αντί για τέλη Φεβρουαρίου και η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα γίνεται το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος

Από 1ης Απριλίου 2023 βρίσκεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%, στα 780 ευρώ μικτά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια η νέα αύξηση θα είναι πέριξ του 5% και ενδεχομένως να φτάσει το 6,5%, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους.

Για παράδειγμα, με ένα μέσο ποσοστό αύξησης 5,2% τον Απρίλιο, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 821 (μικτά) ευρώ, αντί 780 ευρώ (μικτά) σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί συνολικά 19 επιδόματα και βοηθήματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού και αναμένεται να σημειώσουν εκ νέου αύξηση και φέτος.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρωτομηνιά με ανοιχτά καταστήματα: Οι ώρες λειτουργίας – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

AGGELOS DRITSAS

Κριτσιδήμας και Μπεκιάρη από την Αργολίδα στην σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

AGGELOS DRITSAS

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Ομορφο Πορτοχελι.

AGGELOS DRITSAS

Κόμβος Ταμπάκη-Komvos Tabaki 

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι. Ορφανός

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ΟργανισμούΔιαχείρισης Προορισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

AGGELOS DRITSAS

Η Πελοπόννησος μπαίνει επίσημα στον χάρτη του πράσινου υδρογόνου

AGGELOS DRITSAS

Η Ελλάδα έχει το πιο αργό, ακριβό και αναξιόπιστο ίντερνετ

AGGELOS DRITSAS

Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει – Πρόγνωση μέχρι 16/11

AGGELOS DRITSAS

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό καθαριότητας και τους εργάτες που μας παρέδωσαν μια πόλη καθαρή !

AGGELOS DRITSAS

51η Ενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στη Κοιλάδα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS