www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός / Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Εντονη ανησυχία στον ΕΟΔΥ προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η διάδοση τους γίνεται εντονότερη λόγω των εορτών.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα. Παράλληλα, 142 άνθρωποι πήραν εξιτήριο. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Ισχυρή είναι η σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση» τόνισε στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία με τους πολίτες να αναζητούν τεστ, αλλά και αντιϊκά φάρμακα. Την ίδια ώρα, σημειώνονται ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις, όπου και υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συστήνονται, ισχυρά, από τον ΕΟΔΥ τα ακόλουθα:

1. Είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον Covid, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας ανω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα – όπως συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε μάσκα προστασίας σε όλους χώρους υγειονομικών μονάδων (π.χ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς.

3. Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομαδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων, να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας.

4. Είναι απαραίτητο τα άτομα που διαβιούν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές ευάλωτου πληθυσμού να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιάζονται κατά της γρίπης και του Covid με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

5. Επιπλέον, συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικος αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βιβλιοθήκη Ερμιόνης Απόστολος Γκάτσος

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με 15 θέματα στις 30 Μαΐου

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣH ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δυο σύλλογοι, ένα αποκριάτικο πάρτι, πολύ μουσική και διασκέδαση

AGGELOS DRITSAS

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Με εμπόδια η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει κίνηση

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία στο Ναύπλιο: Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνουν τις φωνές τους για ασφαλή σχολεία

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερή Λευκή Νύχτα με πλήθος κόσμου στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΟ 

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Στον Παναργειακό B.C. ο Γιώργος Λιάκος

AGGELOS DRITSAS

Έλεγε τα κάλαντα και κατέρρευσε 14χρονος μαθητής – Στήθηκε «αερογέφυρα» για την μεταφορά του στην Αθήνα

AGGELOS DRITSAS

Πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα και τις τρεις κόρες του και έπειτα κάλεσε την Άμεση Δράση

AGGELOS DRITSAS