ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός / Τεράστια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Εντονη ανησυχία στον ΕΟΔΥ προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η διάδοση τους γίνεται εντονότερη λόγω των εορτών.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα. Παράλληλα, 142 άνθρωποι πήραν εξιτήριο. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Ισχυρή είναι η σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση» τόνισε στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία με τους πολίτες να αναζητούν τεστ, αλλά και αντιϊκά φάρμακα. Την ίδια ώρα, σημειώνονται ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις, όπου και υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συστήνονται, ισχυρά, από τον ΕΟΔΥ τα ακόλουθα:

1. Είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον Covid, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας ανω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα – όπως συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε μάσκα προστασίας σε όλους χώρους υγειονομικών μονάδων (π.χ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς.

3. Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομαδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων, να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας.

4. Είναι απαραίτητο τα άτομα που διαβιούν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές ευάλωτου πληθυσμού να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιάζονται κατά της γρίπης και του Covid με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

5. Επιπλέον, συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικος αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το σωματείο σχολικών καθαριστριών Αργολίδας και η Ομοσπονδία Ο Σ.Ε.ΥΠ.Ε

AGGELOS DRITSAS

Πλήθος κόσμου στον εσπερινό του Αγίου Φανουρίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε

AGGELOS DRITSAS

Σημαντική νίκη ο ΑΟ Ερμιονίδας στην έδρα του Διαγόρα Βέλου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ενημερώνει τους δημότες

AGGELOS DRITSAS

AUTO-EXPERTS TSIODRAS

AGGELOS DRITSAS

Την 3η Μαΐου 2025, ημέρα Σάββατο, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Πέτρου

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΑΛΑ ΓΙΑΛΑ ΕΡΜΙΟΝΗ 2024

AGGELOS DRITSAS

Ισθμός της Κορίνθου: Εξερράγη βυτιοφόρο με καύσιμα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας-Σ.Ε.Τ.Α.Α. 

AGGELOS DRITSAS

Με Νάντια Γιαννακοπούλου τελικά η κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Θεοδόσης Αντωνιάδης

AGGELOS DRITSAS