ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΤΟΡΙΚΕΣ

«Μακάρι να είχα σκίσει το λαχείο»: Το τραγικό τέλος του «πιο τυχερού ανθρώπου της Καρδίτσας» που κέρδισε 2 εκατ. ευρώ

Ο Στέφανος Τσιλιμίγκας είδε την τύχη να του χαμογελά και να του κλείνει το μάτι το 2006 όταν και κέρδισε τον πρώτο λαχνό του λαχείου που μοίραζε περίπου 2.000.000 ευρώ.

Μια οκταετία αργότερα, όμως, ήρθε η απόλυτη ανατροπή και μια εξέλιξη που πάγωσε τους πάντες και βύθισε στην απόλυτη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους.

Το καθαρό ποσό το οποίο μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του ήταν σχεδόν 1.200.000 ευρώ. Ο Στέφανος, παιδί αγωνιστών της ζωής και βιοπαλαιστών από το χωριό Πεδινό του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσας, ήταν από εκείνους που επέμεναν ότι η ζωή του δεν θα άλλαζε σημαντικά από τα χρήματα.

Και σε αντίθεση με άλλους που το λένε αλλά δεν το κάνουν, εκείνος κράτησε την «υπόσχεσή» του. Φυσικά και είδε τα πράγματα να γίνονται πιο απλά και εύκολα για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν έκανε τις λεγόμενες «τρέλες», αντιλαμβανόμενος ότι τα λεφτά κάποτε θα τελείωναν χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.

Αντίθετα, πρώτα από όλους φρόντισε εκείνον που αναγνώρισε ως «ευεργέτη» του κι ας ήταν απλά ο άνθρωπος που του είχε πουλήσει απλά το λαχείο. Αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο ένα άτομο με ανάγκες και προβλήματα, ο Στέφανος δεν περιορίστηκε στο να του δώσει απλά ένα μικροποσό «για το καλό», όπως λέμε. Φρόντισε να ενημερωθεί για την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο λαχειοπώλης και να τον βοηθήσει ώστε να αποπληρώσει τα σημαντικά χρέη του και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος.

Ανάλογη ήταν και η στάση του απέναντι στην οικογένειά του σε πρώτο βαθμό αλλά και τους συγχωριανούς του στη συνέχεια. Δεν ήταν από εκείνους τους νικητές που κρύβουν τα χρήματα, αλλάζουν περιοχή και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Ο Στέφανος Τσιλιμίγκας ήταν πάντοτε διαθέσιμος να βοηθήσει εκείνους που είχαν πραγματικές ανάγκες. Πρωτίστως την ίδια την μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ στήριξε με αυτά τα λεφτά την οικογένειά του.

Παρέμεινε στο χωριό, δίχως ν’ αλλάξει καν παρέες και συνέχισε να βρίσκεται με τους ανθρώπους που γνώριζε από μικρός. Ήταν αποφασισμένος ότι στα 32 του χρόνια (όταν και κέρδισε το λαχείο) δεν θα άλλαζε ούτε συνήθειες, ούτε χαρακτήρα, ούτε καν δουλειά! Αν και εκατομμυριούχος, συνήθιζε να πηγαίνει μαζί με τον πατέρα του στα χωράφια και στην καλλιέργεια βαμβακιού!

Αυτό το σκηνικό διατηρήθηκε για 8 χρόνια όταν πλέον ο θόρυβος και το ενδιαφέρον ή η και η περιέργεια για τον «πιο τυχερό άνθρωπο της Καρδίτσας» είχε πλέον καταλαγιάσει, αφού και ο ίδιος δεν συντηρούσε την στερεοτυπική εικόνα και αντίληψη του νεόπλουτου. Τότε ήταν που δέχτηκε το χτύπημα της μοίρας που κανείς δεν περίμενε.

Ο 40χρονος είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του ξημερώματα Κυριακής, μετά από νυχτερινή διασκέδαση. Στο μπλε σπορ Honda ήταν μόνος, ενώ πίσω του ακολουθούσε ένα δεύτερο αυτοκίνητο με φίλους που είδαν το σκηνικό τρόπου που ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους.

Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, έχασε τον έλεγχο του αμαξιού το οποίο κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα ο Στέφανος να βρει τραγικό τέλος… Μέσα σε 8 χρόνια είχε γνωρίσει και τις δύο όψεις του νομίσματος που ονομάζεται τύχη. Είχε δει την ζωή του να αλλάζει από ένα καπρίτσιο της και να φεύγει από μέσα του μερικά χρόνια μετά, βυθίζοντας σε απόλυτη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέτρος Τατούλης: Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας – Μαζί προχωράμε μπροστά!

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα ο ιδρυτής του Facebook!!! Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Αποκλειστικές εικόνες!!

AGGELOS DRITSAS

Έργο LIFE-IP CEI-Greece | Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης & Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για τους πεσόντες Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα – Νεκρός εργάτης που έπεσε από μεγάλο ύψος

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα “Αρδευση – ποιότητα νερού – εξοικονόμηση” ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ από σήμερα έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη την Ερμιονίδα! Ιωάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Σε 7 περιοχές της Αργολίδας θα γίνει διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 8/11

AGGELOS DRITSAS

Με λαμπρότητα η Νεμέα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο.

AGGELOS DRITSAS

Αναλάβαμε. Τεράστια αισιοδοξία παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας

AGGELOS DRITSAS