ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός στην 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε την 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση και της φετινής γιορτής ελιάς και ελαιολάδου, αυτού του καθιερωμένου πλέον θεσμού εδώ στην Ερμιονίδα, στο Κρανίδι, για ένα από τα σημαντικότερα και ποιοτικότερα προϊόντα της αργολικής γης, το ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρανιδίου με πολλές βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η φετινή γιορτή συμπίπτει με μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελαιοπαραγωγή. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, δημιουργεί τα δικά της δεδομένα, και το αρνητικό αποτύπωμά της το βλέπουμε με τη μειωμένη έως και ελάχιστη παραγωγή.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, η σημερινή Κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη τη βούλησή της να είναι στο πλευρό του παραγωγού.

Και βεβαίως ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ελαιοπαραγωγή, όσο και ευρύτερα για τον πρωτογενή τομέα ολόκληρης της Αργολίδας έχει το έργο πνοής του Αναβάλου. Σ’ αυτήν εδώ την πλατεία, στην πρώτη μου εκλογή το 2009 είχα δεσμευτεί γι’ αυτό το έργο και ήδη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο σας διένειμα τα έγγραφα της δημοπράτησης. Ειδικά για τα έργα επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, έργο προϋπολογισμού 63,3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταϊκούρα ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει και υπάρχει προσωρινός μειοδότης. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό και βάσει της διαδικασίας αναμένεται να παρέλθουν οι προβλεπόμενοι χρόνοι για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της λειψυδρίας και της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα.

Με τις σκέψεις λοιπόν αυτές, και με τη διαβεβαίωση ότι, όπως πάντα, είμαι στη διάθεσή σας, είμαι στο πλευρό σας για να προωθούμε μαζί τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Αργολίδας μας στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικούμε τις κατάλληλες κάθε φορά λύσεις, σας εύχομαι υγεία και το ελαιόλαδό μας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου συμμετέχει στην διαμαρτυρία για το νέο φορολογικό

AGGELOS DRITSAS

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος”

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στο διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Ποιες περιοχές της χώρας θα «ψηθούν»

AGGELOS DRITSAS

Τέλος η οδήγηση για τους υπερήλικες οδηγούς

AGGELOS DRITSAS

Εντοπίστηκε η πλώρη του ιταλικού υποβρυχίου JANTINA -βυθίστηκε το 1941

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Θα δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, έξυπνη, ψηφιακή Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Η κοπή της βασιλόπιτας στο Ionian TV

AGGELOS DRITSAS

Τίμησαν και φέτος την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ – Το Σάββατο, 19 Ιουλίου 25, στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 21 & 22 Οκτωβρίου στον ιστορικό δρόμο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Tο Ναύπλιο γιορτάζει τα 201 χρόνια από την απελευθέρωση του ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS