www.AggelosDritsas.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

Πέθανε η λαϊκή τραγουδίστρια Γωγώ Θεοδώρου

Αξέχαστη η ερμηνεία της στο ζεϊμπέκικο «Έψαξα να βρω μια ευκαιρία»

 Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, έφυγε από τη ζωή η λαϊκή τραγουδίστρια Γωγώ Θεοδώρου. 

Η Θεοδώρου έπρεπε να περιμένει μια ολόκληρη δεκαετία για να κάνει τον πρώτο της μεγάλο δίσκο, το LP «Έψαξα να βρω μια ευκαιρία» το 1979 στην General Gramophone. Ήταν μια σειρά λαϊκών τραγουδιών σε μουσική του Κώστα Ξενάκη με το ομότιτλο τραγούδι να γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία της, που την ακολουθούσε ως το τέλος της. Κι ενώ στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, η φωνή της Θεοδώρου θύμιζε αρκετά την Ρίτα Σακελλαρίου, σε μια επόμενη εκτέλεση, το 1993 για το δίσκο «Ναι! Για πάντα», η ερμηνευτική της ωριμότητα έφτασε το ίδιο τραγούδι σε άλλα επίπεδα. Στο πρώτο της άλμπουμ από το 1979 περιέχονταν και δύο τραγούδια του σημαντικού λαϊκού δημιουργού Κώστα Ψυχογιού.

Με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη, η Θεοδώρου έκανε ακόμη έναν δίσκο, την «Καινούρια άνοιξη» (1980) και ένα χρόνο μετά ήρθε η συνεργασία της με τον κορυφαίο δημιουργό Γιώργο Ζαμπέτα. Ο δίσκος τους λεγόταν «Χαλάλι σου» και για πρώτη φορά το όνομα της μπήκε ως ερμηνεύτρια κάτω απ’ αυτό του συνθέτη Ζαμπέτα.

Κι ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονταν ορισμένα εξαιρετικά λαϊκά τραγούδια, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνθέτη στη βιογράφο του, Ιωάννα Κλειάσιου, δεν «περπάτησε» εξαιτίας της έλευσης του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία που πήρε όλη τη διαφημιστική «πίτα» από τα ραδιόφωνα. Το 1984 ο δίσκος της με τίτλο «Αναστενάρισσα καρδιά μου» περιείχε συνθέσεις κυρίως του Γιώργου Γεωργόπουλου και του Γιώργου Χρηστίδη, το παράδοξο ήταν όμως πως στο εξώφυλλο φιγουράριζε το όνομα του στιχουργού Άγγελου Αξιώτη μαζί με το δικό της.

Το ίδιο διάστημα η Θεοδώρου όργωνε τα μαγαζιά και τα πάλκα της εποχής, συνεργαζόμενη με συναδέλφους της σαν τον Λάκη Αλεξάνδρου, τον Γιώργο Καμπουρίδη, ενώ – σύμφωνα με την ίδια σε μνήμες που μοιραζόταν από το facebook της – είχε εμφανιστεί δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου και τη Βίκυ Μοσχολιού στη Θεσσαλονίκη.

Αιωνία της η μνήμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024.

AGGELOS DRITSAS

Παναργειακός ΑΠΟ 1926: Ο Παναργειακός ανακοινώνει..

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο σήμερα, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

14η Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Άργους-Μυκηνών την 15/04/2024

AGGELOS DRITSAS

Ακρίβυνε ο θάνατος στη Βρετανία – Σε επίπεδο ρεκόρ το κόστος της κηδείας

AGGELOS DRITSAS

Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας 2026 ολοκληρώθηκε.ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια για το έργο σας και ευχές για συνεχή έμπνευση και δημιουργικότητα!

AGGELOS DRITSAS

Υποδεχόμαστε την νεανική μπάντα από τον Καναδά “Lake city Secondary School Touring band”

AGGELOS DRITSAS

Νέα Κίος.Για την αποφυγή ατυχημάτων η πρόσβαση στην Ιρλανδική διάβαση στον χείμαρρο Ίναχο

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στη Δαλαμανάρα όπου εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα και μια μηχανή. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο φαρμακείο του ελληνικού κράτους γίνεται μουσείο

AGGELOS DRITSAS

Καθαρισμοί κοίτης και εκβολών χειμάρρων στην Αργολίδα από την Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS