ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παπαφλέσσεια: Η Καλαμάτα υποδέχεται τον παγκόσμιο στίβο – Γιάννης Μαντζούνης: «Αναβαθμίζουμε το μίτινγκ»

Ο κ. Στασινόπουλος υπογράμμισε τη διεθνή εμβέλεια της διοργάνωσης: «Τα Παπαφλέσσεια είναι πλέον ένα καταξιωμένο διεθνές μίτινγκ, προάγγελος παρόμοιων αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Μαδρίτη και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Τόκιο.»

Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη των φορέων, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ, τα Ιδρύματα Γεωργίου και Βικτορίας Καρέλια, Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ιωάννου Κωστοπούλου, η Zwitter Pharmaceuticals και η Μορέας ΑΕ, ενώ ευχαρίστησε την ΕΡΤ3 για τη ζωντανή μετάδοση (17:00-19:00), τους εθελοντές, τους διοργανωτές και τα ΜΜΕ.

Θανάσης Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα, αθλητικός προορισμός»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης: «Τα Παπαφλέσσεια αποτελούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά για όλη τη χώρα. Προσελκύουν το ενδιαφέρον κορυφαίων αθλητών, ενισχύοντας τη φήμη της Καλαμάτας ως αθλητικού προορισμού.»

Υπογράμμισε τη συνεχή στήριξη του Δήμου, ακόμα και στα δύσκολα χρόνια του 2020-2021, και εξέφρασε την πεποίθηση για υψηλές επιδόσεις: «Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα ζήσουμε επιδόσεις αντάξιες του θεσμού.»

Γιάννης Μαντζούνης: «Αναβαθμίζουμε το μίτινγκ»

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιάννης Μαντζούνης, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και δήλωσε: «Η Περιφέρεια ενώνει τις δυνάμεις της με τον Δήμο, το Επιμελητήριο, τα Ιδρύματα και την τοπική κοινωνία για να προσφέρουμε την ποιότητα που μας αναλογεί. Έχουμε προχωρήσει σε καταγραφή όλων των αθλητικών χώρων της Πελοποννήσου, με στόχο την αναβάθμιση των Παπαφλεσσείων, ώστε να προσελκύουμε αθλητές υψηλού επιπέδου, ενόψει των Πανευρωπαϊκών αγώνων και των πρωταθλημάτων σε Ισπανία και Κορέα.»
Γιώργος Λαζαρίδης: «Εμπνέουμε τα παιδιά»

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, επικεντρώθηκε στην εξωστρέφεια της διοργάνωσης: «Μέσα από τα Παπαφλέσσεια δείχνουμε την εξωστρέφεια της Καλαμάτας και εμπνέουμε μικρά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι σημαντικό να βρεθούν στις εξέδρες και να πάρουν παράδειγμα από κορυφαίους αθλητές.» Πρόσθεσε ότι ο Δμος συνεργάστηκε με τον Μεσσηνιακό για να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο, καλώντας τους Καλαματιανούς να το γεμίσουν την Κυριακή.

Παύλος Κρανιώτης: «Αθλητισμός και ανάπτυξη»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης, υπογράμμισε τη σημασία της διοργάνωσης για την τοπική ανάπτυξη: «Ο αθλητισμός ενώνει, ενδυναμώνει και εμπνέει. Μέσα από τα Παπαφλέσσεια, η Καλαμάτα αναδεικνύεται ως παγκόσμιος προορισμός και δυναμική οικονομική και τουριστική δύναμη. Η συνεργασία όλων των φορέων αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός είναι εργαλείο προόδου για την τοπική κοινωνία.»

Μπάμπης Βακαλόπουλος: «Σπουδαίες κούρσες»

Ο Β’ αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού, Μπάμπης Βακαλόπουλος, αναφέρθηκε στις συμμετοχές: «Φέτος έχουμε 45-46 ξένους και 60-65 Έλληνες αθλητές. Στα σπριντ ξεχωρίζει ο 20χρονος Κολομβιανός Ρονάλ Λόνγκα, που πριν δύο μέρες στη Σαβόνα έσπασε το ρεκόρ Νότιας Αμερικής και Κολομβίας στα 100μ με 9.96 (+1.7 μ./δευτ.), εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόκιο. Στα 100μ και 200μ ανδρών θα τρέξουν οι Έλληνες Γκαραγκάνης, Μυριανθόπουλος και Παναγιωτόπουλος, ενώ στα 200μ γυναικών η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που επέστρεψε σε εξαιρετική κατάσταση, μαζί με 5-6 δυνατές ξένες αθλήτριες. Στα 800μ θα δούμε μια δυνατή κούρσα με πέντε Ευρωπαίους και έξι Έλληνες, ενώ στο άλμα εις μήκος ανδρών έχουμε τέσσερις αθλητές πάνω από 8 μέτρα από Ναμίμπια, Περού και Ουκρανία, μαζί με Έλληνες, και στο τριπλούν γυναικών επίσης δυνατές συμμετοχές.»

Πέρα από τις εντυπωσιακές αθλητικές επιδόσεις, τα φετινά «Παπαφλέσσεια» αποκτούν και μια σημαντική κοινωνική διάσταση.

Όπως τόνισε η Ελίνα Χατζή, στο πλαίσιο της διοργάνωσης υλοποιείται η εθελοντική δράση «ΠΡΟΣΦΕΡΩ». Στόχος είναι η συλλογή καινούργιου παιδικού εκπαιδευτικού υλικού, όπως παιχνίδια και βιβλία (κανονικά ή επιτραπέζια), τα οποία θα προσφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα.

Το περίπτερο συγκέντρωσης των προσφορών θα λειτουργεί στην είσοδο του σταδίου την ημέρα των αγώνων, από τις 17:00 έως τις 19:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη Σχολή Τουρισμού Άργους (ΣΑΕΚ

AGGELOS DRITSAS

Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι 2024 :Μαρία Πήλουρη- Γιάννης Γεωργόπουλος ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αυτός είναι ο 78χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την εγγονή του

AGGELOS DRITSAS

 100 χρόνια ΤΕΕ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εορταστική εκδήλωση στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα για την 201η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Αναλάβαμε. Τεράστια αισιοδοξία παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ LIVE

AGGELOS DRITSAS

Ετήσια χορευτική παράσταση από την Στέγη Αθλητισμού και Πολιτισμού Αργολίδας “Ο Ταξιάρχης” ΦΩΤΟ

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τον τριήμερο καύσωνα που αναμένουμε από αύριο

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος υποδέχτηκε σήμερα,

AGGELOS DRITSAS

Εμφανίστηκε σαν… μελλοντολόγος, της άρπαξε 11.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS

Παράταση στον μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό της Texan

AGGELOS DRITSAS