ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας

Mέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο κατά 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4935/2022.

Οι συμβάσεις που αναρτώνται θα πρέπει να αφορούν πωλήσεις προϊόντων συμβολαιακής γεωργίας, που έχουν διενεργηθεί εντός του 2023 βάσει συμβάσεων εντός του 2023 ή νωρίτερα.

Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου και η δυνατότητα υποβολής στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ των στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των παραγωγών, για την απαλλαγή τους από τον φόρο κατά 30% σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4935/2022. Οι συμβάσεις που αναρτώνται θα πρέπει να έχουν συνταχθεί εντός του 2023.

Τα στοιχεία των ανωτέρω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, που αναρτώνται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 30 Απριλίου 2024. Σε περίπτωση που η προθεσμία επιβεβαίωσης ή απόρριψης των στοιχείων από τον αγοραστή παρέλθει άπρακτη, τεκμαίρεται ότι ο αγοραστής επιβεβαιώνει τα υποβληθέντα στοιχεία.

Η παράταση αποφασίστηκε στο πλαίσιο στήριξης της αγροτικής παραγωγής και διευκόλυνσης των δικαιούχων αγροτών και παραγωγών στην υποβολή των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία τροποποιείται παλαιότερη απόφαση που καθορίζει την διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τον έλεγχο των προϋποθέσεων για την απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος επικερδών από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και τον τύπο και το ελάχιστο περιεχόμενο των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η ΑΕ Ερμιονίδας στο γήπεδο Τολού, απέναντι στον Εθνικό

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή λήξης των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Συνεδριάζει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για εκλογή προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Μονομαχία Καμπόσου – Μαλτέζου στον 2ο γύρο των εκλογών

AGGELOS DRITSAS

Για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

“Σαφάρι” για χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα

AGGELOS DRITSAS

Το ΤEE συμπληρώνει 100 χρόνια και στο πλαίσιο του εορτασμού ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις: Αυτές είναι οι τρεις ταχύτητες κερδισμένων συνταξιούχων

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

AGGELOS DRITSAS

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών

AGGELOS DRITSAS