ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας το Σάββατο 24 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 23 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Επίσης, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Α. Πουλάς: Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγή στο παρά πέντε με την κακοκαιρία που έρχεται – Τι λέει η ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ακυρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της έκτασης στη Βερβερόντα

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο πατέρας του κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργου Παυλάκη που είχε φύγει από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες

AGGELOS DRITSAS

Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

AGGELOS DRITSAS

17 συλλήψεις πραγματοποιήσε η Αστυνομία στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές Aποφάσεις ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM 2024 με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: 70 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων

AGGELOS DRITSAS

Η προσφυγική Νέα Κίος στην Αργολίδα γιορτάζει την Αγία Ειρήνη τη Μεγαλομάρτυρα BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Νέου Σχολείου

AGGELOS DRITSAS