ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τρίτη 30 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 30 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Kορινθίας και Λακωνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαμαρτυρία στο Ναύπλιο: «Όχι στο ξεπούλημα της Καραθώνας» ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Οι δύο αγνοούμενοι οι νεκροί που εντοπίστηκαν

AGGELOS DRITSAS

Το Μάιο του 2025 επιστρέφει στο Ναυπλίου το Mediterranean Yacht Show για τη 10η διοργάνωσή του

AGGELOS DRITSAS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα τον αυτισμό στην Νέα Κίο.

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κρίγγος: Ανοίξαμε την Αιγαίου Πελάγους!!! – Άλλη μια παλιά πληγή που έρχεται από το μακρινό 1978

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ρέππας: Ο κ. Δούκας εκφράζει το αίτημα, όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις,

AGGELOS DRITSAS

Το Λυγουριό, η έδρα του Δήμου μας, ήταν και είναι η κοινότητα που έχει συνδέσει το όνομα της με το Ασκληπιείο της Επιδαύρου!

AGGELOS DRITSAS

BINTEO: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ACTION24 KAI ARGOLIDATV BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Nονός κλέφτηκε με την κουμπάρα έναν μήνα πριν της βαφτίσει το παιδί

AGGELOS DRITSAS

Από καθαρές πηγές το 56,9% της ενέργειας που καταναλώθηκε τον Δεκέμβριο

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Ανυπόστατες οι κατηγορίες από τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα ξαναγεννήθηκε μετά από 32 χρόνια η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

AGGELOS DRITSAS