ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ, σε super market. στο  Άργος μετά από έλεγχο που έγινε στις 25 Ιουνίου.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν στο σουπερμάρκετ παράβαση του άρθρου 1 της Υπουργικής απόφασης 91354/17 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για «μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις» σε 10 κωδικούς προϊόντων.

Η συγκεκριμένη παράβαση σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα στο λιανικό εμπόριο «πρέπει να εκτίθενται σε κάθε χώρο πώλησης έτσι ώστε η επισήμανση εκάστου είδους να γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή και με βάση τις αναγραφόμενες ενδείξεις, είτε επί της συσκευασίας-προϊόντος, είτε στην αντίστοιχη πινακίδα – ετικέτα, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληροφόρησης, να είναι δε ακριβής και σαφής ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής» επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανα κωδικό.

Οι περιφέρειες ανά την επικράτεια διαπιστώνουν συχνά πως πολλά προϊόντα στα ράφια σουπερμάρκετ και καταστημάτων, δεν έχουν τιμές και φυσικά επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Πρόκειται για σαφή παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των καταναλωτών, να γνωρίζουν τις τιμές των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν.

Οι σαφείς ετικέτες τιμών, είτε πρόκειται για μία σοκολάτα, είτε για ένα πακέτο μακαρόνια είτε ακόμα και για ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι είναι απαραίτητες για να μπορεί ο καταναλωτής να κάνει σύγκριση αφενός και επίσης να έχει ευρύ πεδίο επιλογής. Επίσης οι τιμές βοηθούν τους πελάτες ενός καταστήματος να διαπιστώσουν εάν η τσέπη τους αντέχει το αντίτιμο καθώς και να εντοπίσουν μία ενδεχόμενη αύξηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημήτρης Πτωχός – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

 Βασίλης Γ. Σιδέρης : Είχα την τιμή να παρευρεθώ σήμερα στην ορεινή Αλέα της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Στην εκκλησία κρύφτηκαν ηλικιωμένοι γονείς για να μην τους σκοτώσει ο γιος

AGGELOS DRITSAS

ΧΑΡΗΣ ΣΕΛΛΗΣ : Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το μπάσκετ της Αργολίδας είναι πλέον πολύ φτωχότερο.

AGGELOS DRITSAS

Απολαύσαμε σήμερα στην Θερμησία τον σεβασμό στην παράδοση

AGGELOS DRITSAS

To Γεύμα Αγάπης (Συσσίτιο) Ευαγγελίστριας Ναυπλίουσας προσκαλεί

AGGELOS DRITSAS

Στο εδώλιο ο πατήρ Αντώνιος: Ολόκληρο το κατηγορητήριο – Οι άγριες κακοποιήσεις και τιμωρίες σε βάρος παιδιών της «Κιβωτού»

AGGELOS DRITSAS

Στην Κίνα συνεχίσθηκε η πορεία για την εξωστρέφεια του Δήμου Επιδαύρου από τον Τάσο Χρόνη

AGGELOS DRITSAS

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου

AGGELOS DRITSAS

Σιωπηρή παράταση για την τοποθέτηση των νέων ταμειακών στην εστίαση

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Όλα τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α1 και Α2 κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS