ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ελληνική αστυνομία. Η δράση της σπείρας απλωνόταν σε όλη την Ελλάδα. Τα θύματά της έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες σε πανελλαδικό επίπεδο. Φαίνεται ότι «ξάφρισαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων περισσότερα από 138.000 ευρώ.

Προσποιούμενοι άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα.

Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό του Παναργειακού με τον Παναθηναϊκό Β΄ στο ΔΑΚ Άργους

diktio

Εταιρεία στο Άργος ζητάει πωλητή – οδηγό για 5νθήμερη απασχόληση

diktio

Let’s do it Greece 2024: Κυριακή 14 Απριλίου καθαρίζουμε τα δάση σε όλη την Ελλάδα

admin

Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ από σήμερα έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

admin

“Τα λουλούδια στη ζωή και στον τόπο μας”

AGGELOS DRITSAS

Μεταφέρονται οι αφετηρίες του ΚΤΕΛ Αργολίδας στο Ναύπλιο λόγω του “Παλαμηδείου Άθλου”

diktio

Ομιλία του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στην Άρτα

admin

ΘΕΟΦΑΝΙΑ 2024 ΣΤΟ ΤΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

admin

Μεγάλη επένδυση των Ισραηλινών της Fattal στο Ναύπλιο

admin

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ – ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ !

admin

Άργος: Βρέθηκε νεκρός άνδρας στους Στρατώνες Καποδίστρια

AGGELOS DRITSAS