ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ελληνική αστυνομία. Η δράση της σπείρας απλωνόταν σε όλη την Ελλάδα. Τα θύματά της έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες σε πανελλαδικό επίπεδο. Φαίνεται ότι «ξάφρισαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων περισσότερα από 138.000 ευρώ.

Προσποιούμενοι άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα.

Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έως 28% το επιπλέον «κούρεμα» οφειλών

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Επιδαύρου και φορείς μας καλούν τα Χριστούγεννα στο Λυγουριό

AGGELOS DRITSAS

Το Μητρώο των Αγροτών θα αναλάβουν τα Επιμελητήρια;

AGGELOS DRITSAS

Πυρήνες της Φωτιάς: Λιμενικοί των ΟΥΚ ανάμεσα στους συλληφθέντες

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ευχαριστεί την Περ. Πελοποννήσου για την επίσκεψη στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

AGGELOS DRITSAS

ΑΚΑΔΗΜΙΑ 98 ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στη Δαλαμανάρα

AGGELOS DRITSAS

“Γαϊτανάκι 2024”: Λίγη αποκριά ακόμη… από τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοχρονιάτικες ευχές από τον Αντιδήμαρχο Ναυπλιέων Γιώργο Φραγκιουδάκη

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

Η Μαρία Καρυστιανού, για ακόμη μία φορά συγκλόνισε! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους θα κόψει την πρωτοχρονιάτική πίτα του

AGGELOS DRITSAS