ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/09/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου γνωμοδοτήσαμε αρνητικά κατά πλειοψηφία για την μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις εργασίες εκμετάλλευσης λατομείου εξόρυξης μαρμάρου σε δημόσια έκταση συνολικού εμβαδού 99.843 την στην θέση “πλάσα” του οικισμού Λουκαιτίου της Δημοτικής κοινότητας Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας.

Επαναλάβαμε την πάγια θέση του Δήμου Ερμιονίδας να μην ιδρυθούν και λειτουργήσουν νέες λατομικές μονάδες στο Δήμο μας ούτε να επεκταθούν οι υφιστάμενες λατομικές εγκαταστάσεις.

Στην τοποθέτηση μου στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πρόσθεσα τις εξής παρατηρήσεις.

1.Η Απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου είναι γνωμοδοτική ,το Περιφερειακό συμβούλιο θα αποφασίσει, καλούμαστε όλοι ( Δήμαρχος και Δημοτικό συμβούλιο) να ενημερώσουν το Περιφερειακό συμβούλιο για την πάγια θέση του Δήμου ,και αναμένουμε από αυτούς ανάλογη απόφαση.

2.Τόνισα ότι απαιτείται να είμαστε αποφασισμένοι εάν προκύψει αρνητική απόφαση τότε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δυνατό μέσο για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του Δήμου μας. Άρα το θέμα να το παρακολουθούμε και να αντιδράσουμε όπως προβλέπεται.

3.Υπενθύμισα προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ,που είχαμε ζητήσει έλεγχο των υφιστάμενων μονάδων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα πλαίσια τήρησης των προβλεπόμενων κανονισμών σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους. Ακόμα περιμένουμε το πόρισμα από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

4.Εκανα αναφορά ότι οι υφιστάμενες λατομικές εγκαταστάσεις με διαδικαστικά κόλπα και προσωρινές άδειες δεν αποδίδουν τις οικονομικές υποχρεώσεις στο Δήμο μας, συνειδητά αποφεύγουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και με την αδιαφορία των κρατικών υπηρεσιών.

5.Συμφωνούμε με τις πάγιες θέσεις και τις δυναμικές ενέργειες των κατοίκων του Οικισμού Λουκαιτίου που αγωνίζονται τόσο να μην επεκταθούν οι λατομικές εγκαταστάσεις όσο οι υφιστάμενες να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, κυρίως στην τομέα της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Καλώ την Διοίκηση του Δήμου, να στηρίξει την απόφαση μας αυτή με κάθε τρόπο, έτσι να μην μείνουμε μόνο στα λόγια αλλά να προχωρήσουμε σε δυναμικές ενέργειες και πράξεις προασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας και των Δημοτών μας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ημέρα Αιμοδοσίας στη Νέα Τίρυνθα 

AGGELOS DRITSAS

 Βρήκαν 320 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2025

AGGELOS DRITSAS

Γ. Φραγκιουδάκης: Άφησαν απλήρωτα τα τηλέφωνα στα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση υποψηφιότητας : Ιωάννα – Αθανασία Σκανδάλη

AGGELOS DRITSAS

NAΥΠΛΙΟ: Φωτιά εν κινήσει σε αυτοκίνητο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ο Πρόεδρος Λευτέρης Παπαδάκης και το Διοικητικό συμβούλιο, είναι συντετριμμένοι

AGGELOS DRITSAS

Συναισθηματικά Φορτισμένη Φωτογραφεία 1958 Ιδρυτής ο Πατέρας μου . ΓεώργαςΔημήτριος

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο σε ψητοπωλείο του Ναυπλίου γιατί πουλούσε κατεψυγμένο γύρο ως φρέσκο

AGGELOS DRITSAS

Μόνιμοι διορισμοί προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και στην Αργολίδα χωρίς απολυτήριο

AGGELOS DRITSAS

«Μακάρι να είχα σκίσει το λαχείο»: Το τραγικό τέλος του «πιο τυχερού ανθρώπου της Καρδίτσας» που κέρδισε 2 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS