ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

για 240.000 δικαιούχους αναμένεται να «ξετυλιχτεί» σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Πρόκειται για το διπλό πακέτο επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που είχαν αυξημένο συντελεστή κράτησης, την παράλληλη ασφάλιση, με αναδρομικά σε περισσότερα του ενός ασφαλιστικά ταμεία, την εκκαθάριση παλαιών συντάξεων με λάθη που αφορούσαν το Ταμείο των επιστημόνων (ΕΤΑΑ), αλλά και τον επανυπολογισμό σε παράλληλες συντάξεις.

Τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις αφορούν 12 ασφαλιστικούς φορείς που μέχρι το 2014 λειτουργούσαν εντός του ΕΦΚΑ «αυτόνομα» και είχαν ξεχωριστές εισφορές αλλά και παροχές. Συνολικά αφορούν 150.000 συνταξιούχους, με τη μερίδα του λέοντος να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι των τραπεζών, της ΔΕΗ και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και άλλες ΔΕΚΟ, όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΡΤ κ.λπ., που η απόδοση των αναδρομικών θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Ο επανυπολογισμός αφορά επιπλέον εισφορές κατά 0,075%, οι οποίες αποδόθηκαν στις κύριες συντάξεις σε 5 δόσεις, με αρχή το 2021, αλλά δεν δόθηκαν στις επικουρικές λόγω αδυναμίας λογισμικού. Το όφελος από τις έξτρα εισφορές φτάνει έως και τα 200 ευρώ για τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ, καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού χωρίζει την επικουρική σε δύο ποσά, ένα για τα έτη ασφάλισης έως το 2014 και ένα δεύτερο για τα έτη ασφάλισης από το 2015 και μετά. Η προσαύξηση αφορά το τμήμα επικουρικής που αντιστοιχεί στα έτη μέχρι το 2014, εφόσον για αυτά οι ασφαλισμένοι ανήκαν σε επικουρικά ταμεία με εισφορές επικουρικής ασφάλισης άνω του 6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναύπλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι στον Αγ. Αδριανό

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Special Olympics στην λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι…

AGGELOS DRITSAS

Μουσική αφήγηση μύθων στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Φορολογική ενημερότητα – express για χρέη σε εφορία και δήμους 

AGGELOS DRITSAS

Συναγερμός για την πιθανή αντιμετώπιση επιδημίας ιλαρά – Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία: Πέθανε ο 48χρονος που τον είχε τσιμπήσει αράχνη – Είχε πάει διακοπές

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται από τον Δήμο Ερμιονίδας, οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης τοπικών φθορών των δημοτικών οδών

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη εργάσιμη μέρα της νέας χρονιάς με επίσκεψη στο δημαρχείο του Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Φύλλο και φτερό από σήμερα οι τραπεζικοί λογαριασμοί με νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινιάζει το Μπούρτζι

AGGELOS DRITSAS

Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος

AGGELOS DRITSAS

Υποχρεωτικά τα POS από 1η Μαρτίου στις λαϊκές αγορές – Ανάστατοι οι παραγωγοί

AGGELOS DRITSAS