ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

 Το Πυργόσπιτο της Κάντιας είναι μια αρχοντική πέτρινη κατοικία που βρίσκεται στο ομώνυμο παραλιακό χωριό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Το Πυργόσπιτο της Κάντιας, ανήκε σε κάποιον αγά που κατοικούσε εκεί, ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε οθωμανικό διοικητήριο της ευρύτερης περιοχής. Είναι από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα στο χωριό.

Μετά το τέλος της επανάστασης,το Πυργόσπιτο της Κάντιας μαζί με το «Ζευγολατείον» της Κάντιας περιήλθαν στο Ελληνικό δημόσιο και πουλήθηκαν το 1826 «…δια την κατεπείγουσαν ανάγκην της ενισχύσεως του αγώνος του Μεσολογγίου..», όπως αναφέρεται ιστορικά. Το Πυργόσπιτο της Κάντιας (αλλιώς Πύργος του Αγά ή και Κάντια Αγά),έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και ,όπως και άλλοι πύργοι στην περιοχή, αποτελεί χαρακτηριστική οχυρή κατοικία της προεπαναστατικής Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης σκουπιδιών

AGGELOS DRITSAS

4η σερί νίκη για τον Διομήδη Άργους

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

AGGELOS DRITSAS

Καταδικάστηκε ο 33χρονος που βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Νεα χρόνια και νέα αρχή!!!

AGGELOS DRITSAS

ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!! Επαναλαμβάνω. 260.000 ευρώ όλα με απευθείας αναθέσεις.

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας στο Ναύπλιο! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων ΖΕΥΣ

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού

AGGELOS DRITSAS

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  … : Κτήμα Καραθώνα

AGGELOS DRITSAS

 «Γιατί τα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας παραμένουν κλειστά»;  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS