ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΤΗΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

AGGELOS DRITSAS

Εικαστική Έκθεση με έργα μελών της Ομάδας Καλλιτεχνών του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» ( BINTEO ΡEΠΟΡΤΑΖ )

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός Σύλλογος Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

Το μακρύτερο παγκόσμιο ρεκόρ μετακίνησης με μοτοσυκλέτα ανήκει στον Αργεντινό Αιμίλιο Σκοττό, ο οποίος ξεκίνησε σπίτι στις 17 Ιανουαρίου 1985 και επέστρεψε στις 2 Απριλίου 1995, αφού ταξίδεψε συνολικά 735.000 χλμ και επισκέφθηκε 214 χώρες και εδάφη!

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και στην ενημέρωση για τον καρκίνο

AGGELOS DRITSAS

23η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών στις Βρυξέλλες, ως ενεργό μέλος του EULC.

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (19-6-2025 ) 

AGGELOS DRITSAS

Π. Τατούλης: Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τους πολιτικούς μας αντιπάλους

AGGELOS DRITSAS

«Απάτητες παραλίες», φύλαξη με drone και πλαφόν στις ομπρέλες: Οι αλλαγές από το σχέδιο νόμου

AGGELOS DRITSAS

Νέα Κεντρική Επιτροπή εκλέγει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ

AGGELOS DRITSAS

1η Γιορτή Γκόγκας αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, μπορεί και αξίζει τα καλύτερα.

AGGELOS DRITSAS