ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναυάγιο στην Σάμο με μετανάστες: Ένας νεκρός – 25 διασωθέντες

AGGELOS DRITSAS

Σε ποιες οδούς στο Άργος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ασφαλτόστρωση

AGGELOS DRITSAS

Χειροπέδες σε 56χρονο στο Άργος για κατοχή ποσότητας και τσιγάρου κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

Ο κορωνοϊός είναι εδώ: Θετικά το 30% των rapid test στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Η ανακοίνωση του Παναργειακού

AGGELOS DRITSAS

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Εκτός “Πρωτοβουλίας” ο Μπουλούκος – Ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής και παραταξιακής δεοντολογίας

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 12η εκθεσιακή δραστηριότητα «Γεύσεις & Όψεις 2025»,

AGGELOS DRITSAS

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92%

AGGELOS DRITSAS

Λιμενικό: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών νότια της Γαύδου

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε η Σχολή Προπονητών UEFA -C στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ξήλωσαν παράνομο αποστακτήριο στην Κρήτη

AGGELOS DRITSAS