ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα Κίος: Τίμησαν την Παναγία την Θεομάνα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τα λέγαμε πριν,τα λέμε και τώρα.

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Λύκειο Ελληνίδων Άργους, καθώς και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους

AGGELOS DRITSAS

1ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Αργολίδας – Σεμινάριο προπονητών στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη ανακοίνωση: Μεγάλη αλλαγή στις κάρτες της τράπεζας Πειραιώς

AGGELOS DRITSAS

Μάθε που ψηφίζεις

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος  : Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τη ΔΕΥΑΝ, τον πρόεδρο της Σωκράτη Δωρή

AGGELOS DRITSAS

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων η Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κτήριο Μίληση.

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΚΙΟΣ : 14 του Σεπτέμβρη.Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

AGGELOS DRITSAS

Τα κρίσιμα θέματα για τον τόπο μας., για την τοπική αυτοδιοίκηση

AGGELOS DRITSAS

Σύγκρουση μηχανής μεγάλου κυβισμού με αυτοκίνητο στο Ναύπλιο – Τραυματίας ο οδηγός του δικύκλου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση από σήμερα – Με διάρκεια και ένταση οι βροχές και οι καταιγίδες

AGGELOS DRITSAS