ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα για πρώτη φορά ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Κωνσταντίνα Καραγιάννη: Οι υπάλληλοι καθαριότητας συνέβαλαν καθοριστικά το τριήμερο της Αποκριάς

AGGELOS DRITSAS

Η γιορτή του κλήδονα στο Πορτοχέλι

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο Ναυπλιώτης Κώστας Γκιώνης

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

AGGELOS DRITSAS

Καταργείται η ετήσια συνδρομή στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ ) του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Απαιτείται άμεση αποκατάσταση του οδικού Επαρχιακού δικτύου Κρανιδίου -Πορτοχελιου, υπάρχει κίνδυνος Ατυχημάτων.

AGGELOS DRITSAS

Η Μαρία Καρυστιανού, για ακόμη μία φορά συγκλόνισε! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πελοπόννησος: Eξασφαλιζουμε υδάτινους πόρους – Θωρακίζουμε την Πελοπόννησο απέναντι στις πλημύρες

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ – (ΌΡΘΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ) LIVE

AGGELOS DRITSAS

Πασχαλινές Εκδηλώσεις του Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS