– www.Dritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

”Κρανιδιώτικη Λύριζα 2024″

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάσαμε την άνοιξη με τον πιο όμορφο τρόπο, μέσα στη φύση, με χαμόγελα και ζωντάνια.

AGGELOS DRITSAS

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΑΝΟΙΞΕ.ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !

AGGELOS DRITSAS

Ευχές του Προέδρου της Επιτροπής διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,Βασίλη Σιδέρη,

AGGELOS DRITSAS

Για τη μητέρα…. Αφιέρωμα σε όλες τις μανούλες του κόσμου με αφορμή την Γιορτή της μητέρας

AGGELOS DRITSAS

Επίθεση Μάκαρη για το καλό του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Έχασε τη ζωή του, το πρωί της Παρασκευής 9 Μαϊου στον χώρο του βιολογικού Άργους – Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Μαμά έρχομαι: Το ανατριχιαστικό τρέιλερ του ντοκυμαντέρ για τα Τέμπη

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πραγματοποίησης της εμποροπανήγυρης

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στο Τολό με δύο μηχανάκια ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

AGGELOS DRITSAS