ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Αγιασμός τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

𝝥𝝦𝝤𝝩𝝖𝝨𝝚𝝞𝝨 𝝘𝝞𝝖 𝝚𝝦𝝘𝝖 𝝨𝝩𝝤𝝪𝝨 𝝙𝝜𝝡𝝤𝝪𝝨 𝝢𝝖𝝪𝝥𝝠𝝞𝝚𝝮𝝢, 𝝚𝝦𝝡𝝞𝝤𝝢𝝞𝝙𝝖𝝨 𝝡𝝚𝝨𝝮 𝝩𝝮𝝢 𝝤𝝬𝝚

AGGELOS DRITSAS

Πένθος στην Νέα Κίο: έφυγε από την ζωή ο 22χρονος που βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά .

AGGELOS DRITSAS

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος θεραπείας κατ΄ οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας

AGGELOS DRITSAS

 Ναύπλιο : 56% αύξηση στα δημοτικά τέλη επαγγελματιών

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Στο κοινοτικό Ιατρείο Πόρτο Χελιου

AGGELOS DRITSAS

Η Γιορτή Αγκινάρας το σαββατοκύριακο στα Ίρια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τραγικό τέλος για τον Δημήτρη Συντρίκο μετά τον ξυλοδαρμό του το καλοκαίρι

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Στον τελικό του The Voice ο Αργείος Γιάννης Σιαχάμης (Βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ LIVE

AGGELOS DRITSAS