www.AggelosDritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού και με την αγωνία τι πρόκειται να συμβεί στον κόσμο και ιδιαίτερα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή ,εύκολα αγωνιούμε πως αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την καθημερινή ζωή όλων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Εμείς όμως καλούμαστε να σχολιάσουμε πέρα από τις αυτές εξελίξεις πως πρέπει να διαχειριστούμε το φυσικό μας περιβάλλον αυτό που<< δεν το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές αλλά αυτό που ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ από τις επόμενες γενιές σύμφωνα με ένα επιτυχημένο σύνθημα προηγούμενων δεκαετιών.

Η αρθρογραφία τελευταία στο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , παρουσιάζει με μελανά χρώματα πως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής ήδη προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις στην ζωή όλων των ανθρώπων .Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη ,η λειψυδρία, η κακή ποιότητα του νερού, η μειωμένη παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας θα μας δοκιμάσουν όλους, έχουν διαμορφώσει ήδη ένα νέο εξωτερικό περιβάλλον που θα επηρεάσει την Ελληνική ,την Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

Όταν λοιπόν τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού όταν καλούμαστε να συζητήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις για σχετική έγκριση Περιβαλλοντικών όρων και να αξιολογήσουμε πως μια επιχειρηματική δραστηριότητα θα επιδράσει στο φυσικό περιβάλλον απαιτείται να δείξουμε την μέγιστη υπευθυνότητα , είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία και χρειάζεται να γίνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κύρια για την τοπική μας κοινωνία.

Άρα δεν είναι μία απλή ,τυπική διαδικασία για να παρουσιαστούν μόνο οι απαραίτητοι αριθμοί και οι αναγκαίοι χάρτες χρειάζεται μια ολοκληρωμένη διαδικασία διαβούλευσης, πολύπλευρης ενημέρωσης πάντα με συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα ,αυτό το οφείλουμε να πράξουμε για το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι απαιτείται να αναζητούμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ένα σύνολο δράσεων που θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.(Προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της κάθε περιοχής, προστασία των υφιστάμενων δασικών εκτάσεων, εξασφάλιση υφιστάμενων δρόμων και εύκολη πρόσβαση σε παραλιακό μέτωπο, ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων ,προστασία του οικοσυστήματος της κάθε περιοχής κτλ).

Αξίζει λοιπόν στα πλαίσια μιας ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης η κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα να συμπορεύεται με την ευρύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και αυτό να το εξασφαλίζει ο ουσιαστικός ρόλος των διοικητικών οργάνων της πολιτείας ,με τον σημαντικό ρόλο παρέμβασης που θα έχουν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης

Στις μέρες μας χρειάζεται να δείξουμε όλοι ένα υπέρμετρο ζήλο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να αντιμετωπίσουμε ο καθένας με τον τρόπο του ,με τις ενέργειες του , με τις δράσεις του, με την συμπεριφορά του ,με την συμμετοχή του στην λήψη αποφάσεων το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής .

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μια όμορφη βραδιά μας πρόσφερε ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία σε Αργολίδα : Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

AGGELOS DRITSAS

Δράση ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια στο Λύκειο Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Συντονισμένες και άμεσες δράσεις στήριξης»

AGGELOS DRITSAS

Η Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Εφυγε από τη ζωή, μια Ναυπλιώτισσα …

AGGELOS DRITSAS

ΣΠΕΤΣΕΣ : Εορτή των Θεοφανείων.

AGGELOS DRITSAS

ο Βασίλης Γ. Σιδέρης στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

AGGELOS DRITSAS

Τ. ΛΑΜΠΡΟΥ: Μία σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με την ανάρτηση των βαθμών των Πανελληνίων εξετάσεων στα σχολεία

AGGELOS DRITSAS