ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων, κατά την 32η / 12-8-2024 τακτική συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε αρ. 208/2024 απόφασης :

Ψήφισμα

Μετά την παρατηρούμενη τον τελευταίο καιρό αναζωπύρωση της συζήτησης σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης της Καραθώνας από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και της εύλογης ανησυχίας των κατοίκων της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο προέβη, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, στην έγκριση του παρόντος ψηφίσματος.

Επιλογή μας είναι να σχεδιάσει ο ίδιος ο Δήμος το πλάνο αξιοποίησης της Καραθώνας. Με πρότυπο το περιεχόμενο της πρώτης προγραμματικής σύμβασης, επικαιροποιημένης και προσαρμοσμένης στα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί 35 χρόνια μετά. Με κύριους άξονες, αφενός την εξυπηρέτηση των αναγκών αστικής αναψυχής των κατοίκων του Δήμου Ναυπλιέων και των επισκεπτών και αφετέρου τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς στην πόλη του Ναυπλίου με εγκαταστάσεις και χώρους ήπιας και αειφόρου τουριστικής υποδομής.

Με την επιλογή του δύσκολου αυτού δρόμου, ο Δήμος Ναυπλιέων αναλαμβάνει ο ίδιος να συντάξει και να παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής της Καραθώνας, πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Ένα σχέδιο που θα συνδυάζει ισορροπημένα:

– την ουσιαστική αναβάθμιση των παροχών στους κατοίκους του, με δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών εγκαταστάσεων με πάρκα, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναψυχής και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους του Ναυπλίου,

– με την ήπια ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, το επίπεδο και η ποιότητα των οποίων θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν ολόκληρης της πόλης.

Σημαντική και αδιαπραγμάτευτη παράμετρος στο σχέδιο αυτό, θα είναι η προϋπόθεση ο φορέας που θα εκμεταλλευτεί την τουριστική υποδομή, να αναλάβει να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους, όλες τις κοινόχρηστες και κοινωφελείς υποδομές του Δήμου.

Κρίνεται απαραίτητη η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής και η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης μέσω ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Το συναίσθημα των Ναυπλιωτών και η ταύτιση της ζωής τους μαζί της κραυγάζει ότι η Καραθώνα ανήκει στους δημότες της. Κοιτάζοντας την σημερινή πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, δίνεται στον Δήμο μας μοναδική ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο, αξιοποιώντας προς όφελος του τα κεφάλαια που πρόκειται να επενδυθούν στην περιοχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ναύπλιο επιλέγει να κοιτάξει φιλόδοξα μπροστά – με λογισμό και μ’ όνειρο – να δημιουργήσει τις υποδομές των επομένων δεκαετιών, που θα εξελίξουν την Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας στην Πρώτη πόλη – πρότυπο ολόκληρης της χώρας.

Το παρόν ψήφισμα θα απευθυνθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον Τύπο.

Ο Προεδρεύων και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Δημήτριος Ι. Ορφανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τα ΑμεΑ από το ΚΕΔΑΣΥ

AGGELOS DRITSAS

Εργασίες καθαρισμού αύλειων χώρων σχολείων και καθαρισμός φρεατίων ομβρίων από το Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, συνιστά κομβικό σταθμό για τις ελληνικές Περιφέρειες

AGGELOS DRITSAS

Η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση αποχαιρετά τον Βασίλη Μαρκάκη

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Σωστή Απόθεση Απορριμμάτων – Υπενθύμιση προς τους Δημότες

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας κυρίου ‘Αδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τέλεση εγκαινίων !

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα ο ιδρυτής του Facebook!!! Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Αποκλειστικές εικόνες!!

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Φτωχότερη πνευματικά η Αργολίδα με το θάνατο του Πάνου Λιαλιάτση

AGGELOS DRITSAS

Αυγενάκης: Αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα με την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια

AGGELOS DRITSAS

Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου και εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,

AGGELOS DRITSAS