ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός, υπέγραψε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2025 στην Κέρκυρα, το ιδρυτικό καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια», εκπροσωπώντας τον Δήμο Ναυπλιέων ως ιδρυτικό μέλος.
Η ίδρυση της ΑΜΚΕ αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία πολιτιστικής και αναπτυξιακής συνεργασίας, με στόχο την ένωση ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Η εταιρεία στοχεύει στη διάδοση της ιστορικής μνήμης, την ανταλλαγή γνώσεων και την ανάδειξη των κοινών αξιών που ενσάρκωσε ο Καποδίστριας στον ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.
Ιδρυτικά Μέλη της Εταιρείας είναι:
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων (προεδρία 2024-2025), με εκπρόσωπο τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο.
Ο Δήμος Αίγινας, με εκπροσώπους τον Δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά και τον υπεύθυνο του Δικτύου, Γιώργο Τσατήρη.
Ο Δήμος Ναυπλιέων, με εκπρόσωπο τον Δήμαρχο Δημήτριο Ορφανό.
Ο Δήμος Αμμοχώστου Κύπρου, με εκπρόσωπο τον Δήμαρχο Δρ. Σίμο Ιωάννου.
Η Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών, που προηγήθηκε της υπογραφής, όρισε ως έδρα της ΑΜΚΕ τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, και συγκεκριμένα το δημοτικό κτήριο της Αστικής Μονής Αγίας Αικατερίνης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, συγκροτήθηκε και η Επιστημονική Επιτροπή της Εταιρείας, υπό την προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Νίκου Καραπιδάκη. Η Επιτροπή θα αποτελείται από 5 έως 7 ειδικούς και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην υλοποίηση των στόχων του Δικτύου.
Το καταστατικό της Εταιρείας προβλέπει τη συμμετοχή και άλλων φορέων, οργανισμών ή ιδρυμάτων που συνδέονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια, προσφέροντας δυναμική υποστήριξη στο έργο και τις δράσεις της.
Προτεραιότητα των μελών αποτελεί η διεύρυνση του Δικτύου, με πρώτες υποψήφιες προς ένταξη τις πόλεις Κόπερ (Σλοβενία) και Λωζάνη (Ελβετία), που είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη άτυπη φάση συνεργασίας των Δήμων.
Το «Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια» φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε πρότυπο διαδημοτικής και διακρατικής συνεργασίας, ενισχύοντας την πολιτιστική διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις των εμπλεκόμενων δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι προτεραιότητες και οι στόχοι για το 2024 – Ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης

AGGELOS DRITSAS

ΓΕΛ Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ερωτήματα από τους “Φίλους Υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου Αργολίδας” για τον πέτρινο μώλο μέσα στη θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από 100 μέλη του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Πωλείται επιχείρηση εστίασης στην παραλία του Τολού

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκα στην κοινότητα των Λιμνών όπου ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Ναύπλίου Ο ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Πρότεινε ο Στέφανος στον Αργυρό να είναι υποψήφιος στις εκλογές;

AGGELOS DRITSAS

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος θεραπείας κατ΄ οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας

AGGELOS DRITSAS

Τα Χίλια Πρόσωπα της Βροχής ΝΑΥΠΛΙΟ 4-7-2024 Ωρα 8:00 μ.μ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Καράπαυλος : Δυνατά και σε πολλά επίπεδα..

AGGELOS DRITSAS