ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Οι πολίτες της Αργολίδας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς»

📌Οι πολίτες της Αργολίδας και ειδικότερα της Νέας Κίου και του πρώην Δήμου Μιδέας βιώνουν επανειλημμένα συνθήκες ανασφάλειας και φόβου. Η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ομάδων Ρομά στην Αργολίδα, τόσο απέναντι σε πολίτες όσο και σε δημόσιες δομές όπως τα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί κατά καιρούς σε νοσοκομεία, αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα.

📍Χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα και δήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την περιοχή. Όπως είχε κάνει και το 2021 όπου αρκέστηκε σε απλές διαπιστώσεις και υποσχέσεις.

🔴Δυστυχώς για την κυβέρνηση τα σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται με επισκέψεις και συσκέψεις. Λύνονται με πράξεις και αποτελεσματικά μέτρα.

➡️Η κυβέρνηση αδυνατεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και η πραγματικότητα είναι ότι τα αστυνομικά τμήματα της Αργολίδας και γενικότερα της περιφέρειας αποδυναμώνονται συνεχώς με αλόγιστες μετακινήσεις προσωπικού προς τα αστικά κέντρα γεγονός που δημιουργεί κενά στα αστυνομικά τμήματα και εντείνει το αίσθημα του φόβου των πολιτών που αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές.

✅Για την ασφάλεια της περιοχής μας αλλά και για την αντιμετώπιση του διαχρονικού ζητήματος των Ρομά πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Είναι ανάγκη τα αστυνομικά τμήματα και οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων (ΟΠΚΕ) της Αργολίδας να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και τα μέτρα αστυνόμευσης ειδικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα.

✅Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές τόσο για την μείωση των παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών όσο και για την πλήρη ενσωμάτωση των Ρομά.

📌Μάλιστα σε συνέχεια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών κατέθεσα αναφορά στη Βουλή και ζητώ από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 10 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Χωρίς εξειδικευμένο ανθρώπινο προσωπικό δεν θα ξεφύγουμε φαύλο κύκλο τηςστασιμότητας στους Ο.Τ.Α.

AGGELOS DRITSAS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Γηροκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Μιδέας

AGGELOS DRITSAS

Πανώλη αιγοπροβάτων: Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων – Εντείνονται τα μέτρα

AGGELOS DRITSAS

Ακίνητα Airbnb: Σε διπλό κλοιό οι ιδιοκτήτες από Σεπτέμβριο

AGGELOS DRITSAS

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών συνεχίζει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία

AGGELOS DRITSAS

19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

AGGELOS DRITSAS

ΤΣΟΥΡΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : Ευρωπαϊκές εκλογές 2024

AGGELOS DRITSAS

Α.Ο. Αργοναύτης Ν.Κίου ανακοίνωση

AGGELOS DRITSAS

Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα

AGGELOS DRITSAS

Ψήφισμα του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” για τον θάνατο του Γ. Καρατάσου

AGGELOS DRITSAS