ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Αττική: Στάχτη δεκάδες σπίτια σε Πεντέλη, Βριλήσσια – Μάχη σε Μαραθώνα και Γραμματικό

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα δώσουν για δεύτερη νύχτα μάχη με τις φλόγες σε Μαραθώνα, Βριλήσσια, Πεντέλη και Γέρακα, ενώ οργισμένοι και απεγνωσμένοι πολίτες καταγγέλλουν καθυστερήσεις και ελλείψεις εναέριων μέσων για την αντιμετώπιση της πύρινης κόλασης, με συνέπεια Η φωτιά να μετατρέψει σε στάχτη τις περιουσίες τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από την πυρκαγιά καταγγέλλουν ότι επί ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες με ό,τι μέσο διέθεταν, έχοντας στο πλευρό τους μόνο εθελοντές, μέχρι να εμφανιστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, η πυρκαγιά επηρέασε κατά προσέγγιση περίπου 100.000 στρέμματα, σύμφωνα με δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 που επεξεργάστηκε το meteo.gr / Ε.Α.Α.

Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή την ώρα, «δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε νέα ενημέρωση για τη φωτιά, στις 22:45.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για αγνοούμενο άτομο στη φωτιά, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος «δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό».

Φωτιά στην Αττική: Τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν καεί

Περισσότερα από 40 σπίτια έχουν καεί στον Διόνυσο και τη Σταμάτα, σύμφωνα με εκτίμηση εθελοντή που μίλησε στο OPEN. Τριάντα σπίτια κάηκαν στην Πεντέλη, δήλωσε ο ο πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος. Παράλληλα, 10 κατοικίες στην περιοχή Κρασσά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανέφερε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης.

Την ίδια ώρα, οι φλόγες έχουν σαρώσει στο πέρασμά τους επιχειρήσεις. Χάος προκλήθηκε όταν οι φλόγες έφτασαν σε δύο εργοστάσια ξυλείας, στα Βριλήσσια και τον Γέρακα, με συνέπεια να προκληθούν εκρήξεις.

Τις τελευταίες ώρες συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, τις οποίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες, ενώ το μοναδικό παρήγορο είναι το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων. Ωστόσο και αυτή η νύχτα είναι δύσκολη, καθώς οι επίγειες δυνάμεις θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη μέχρι να ξημερώσει, προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Στην Πεντέλη, υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με τη δήμαρχο της περιοχής, Αναστασία Κοσμοπούλου. Μία από τις αναζωπυρώσεις είναι και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, που απειλήθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας.

Στα Βριλήσσια, η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Πισιμίση. «Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νύχτα, δίνουμε μάχη με πιο μικρές αναζωπυρώσεις», συμπλήρωσε μιλώντας στο OPEN.

«Δέκα σπίτια κάηκαν στην περιοχή Κρασσά, εκτός σχεδίου, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Εντός σχεδίου δεν κάηκε κανένα σπίτι», συμπλήρωσε.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Πεντέλη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με πυροσβέστες και αστυνομικούς που πήγαιναν πόρτα- πόρτα, προκειμένου να απομακρύνουν πολίτες καθώς σε μικρή απόσταση υπάρχει μεγάλη εστία φωτιάς η οποία απειλεί σπίτια.

Στην περιοχή της Πεντέλης έχουν καεί ήδη 30 σπίτια, αλλά και ένα κλειστό γυμναστήριο μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Διευρύνεται η βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Στο μεταξύ, εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρίθηκαν άλλες τρεις χώρες.

Συγκεκριμένα, η Σερβία στέλνει ένα ελικόπτερο και 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, η Ρουμανία 44 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και η Τουρκία δύο αεροσκάφη. Η Γαλλία, πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα στείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα.

ΠΗΓΗ https://www.dnews.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Οι τρόποι πληρωμής

AGGELOS DRITSAS

Δεν μπορώ να είμαι κομμάτι ενός Συλλόγου ..

AGGELOS DRITSAS

Άνοδος της θερμοκρασίας – Αρχίζει ο καύσωνας

AGGELOS DRITSAS

Ελάτε στην οικογένεια του AMANZOE!

AGGELOS DRITSAS

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε ποιους κλάδους είναι πλέον υποχρεωτική

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Η Μυθική Πελοπόννησος θα ξαναγίνει το σπουδαίο παγκόσμιο brand στην τουριστική αγορά μέχρι το 2030

AGGELOS DRITSAS

Ο Χαρδαλιάς έκανε αυτοψία στον κατεστραμμένο επαρχιακό δρόμο Επιδαύρου – Καλλονής

AGGELOS DRITSAS

Καράπαυλος: Το Ναύπλιο άλλαξε σελίδα . Όλα στο φως

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Δεύτερος στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο

AGGELOS DRITSAS

Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και εξόπλισε Κέντρο Υγείας Κιλκίς

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ανακοινώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι σύμβουλοι – Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες

AGGELOS DRITSAS

Ξύπνησαν οι μνήμες του παρελθόντος που μοιάζουν άλλοτε τόσο μακρινές και άλλοτε τόσο κοντινές .

AGGELOS DRITSAS