ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «Είμαστε έτοιμοι να συνταχθούμε στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αξιοποίησης καθαρής ενέργειας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στην Πελοπόννησο. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της πράσινης ενέργειας, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο ενεργειακό συμψηφισμό στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης της Ενεργειακής Κοινότητας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αναστάσιου Αδαμόπουλου.

«Η υπογραφή αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που φιλοδοξεί να αλλάξει το ενεργειακό τοπίο της περιοχής. H επιτυχία του προγράμματος θα διασφαλίσει την ενεργειακή απόδοση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα μείωσης του κόστους της ενέργειας σε μια εποχή που η τιμή του ρεύματος αυξάνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των Δήμων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Αδαμόπουλος, σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα προσκληθούν όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι να συμμετάσχουν στην ενεργειακή κοινότητα και δήλωσε πως το ενδιαφέρον θα είναι καθολικό.

Το πρόγραμμα «Απόλλων» δεν είναι απλώς ένα βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία, αλλά και μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Μέσω της εγκατάστασης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και τη χρήση καινοτόμων μεθόδων όπως ο εικονικός ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός, το πρόγραμμα στοχεύει στη δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Η υπογραφή του καταστατικού σηματοδοτεί τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πράσινη μετάβαση, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την πρόθεση της να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

AGGELOS DRITSAS

Το νέο θησαυροφυλάκιο της Ελλάδας!

AGGELOS DRITSAS

Τι ΔΗΛΩΣΕ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Του ΦΕΙΔΩΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Ένα το Αίτημα: άμεση απονομή της Δικαιοσύνης

AGGELOS DRITSAS

Εκατοντάδες φαναράκια υψώθηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: «Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την Πελοπόννησο στη νέα της σελίδα»

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στους Αποφοίτους και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό της ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική μουσική βραδιά με το Άγγελο Ανδριανό στην παραλία του Κιβερίου

AGGELOS DRITSAS

Φόβος και τρόμος τα αγριογούρουνα για τους αγρότες της Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά 2024 διοργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Η ΑΑΔΕ πήγε στα μπουζούκια για έλεγχο φοροδιαφυγής σε τζίρο, ποτά και λουλούδια

AGGELOS DRITSAS