ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «Είμαστε έτοιμοι να συνταχθούμε στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αξιοποίησης καθαρής ενέργειας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στην Πελοπόννησο. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της πράσινης ενέργειας, καθιστώντας το τον μεγαλύτερο ενεργειακό συμψηφισμό στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης της Ενεργειακής Κοινότητας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αναστάσιου Αδαμόπουλου.

«Η υπογραφή αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που φιλοδοξεί να αλλάξει το ενεργειακό τοπίο της περιοχής. H επιτυχία του προγράμματος θα διασφαλίσει την ενεργειακή απόδοση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα μείωσης του κόστους της ενέργειας σε μια εποχή που η τιμή του ρεύματος αυξάνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των Δήμων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Αδαμόπουλος, σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα προσκληθούν όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι να συμμετάσχουν στην ενεργειακή κοινότητα και δήλωσε πως το ενδιαφέρον θα είναι καθολικό.

Το πρόγραμμα «Απόλλων» δεν είναι απλώς ένα βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία, αλλά και μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Μέσω της εγκατάστασης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και τη χρήση καινοτόμων μεθόδων όπως ο εικονικός ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός, το πρόγραμμα στοχεύει στη δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Η υπογραφή του καταστατικού σηματοδοτεί τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πράσινη μετάβαση, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την πρόθεση της να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Τολού

AGGELOS DRITSAS

Παίκτης της Ερμιονίδας ο Μαργαρίτης Κουζούνιας

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου λόγω εκτέλεσης εργασιών

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη η προσφορά του Τάκη Αργυρόπουλου στον εμπορικό κόσμο του Ναυπλίου ένας άξιος προέδρος που τιμήθηκε

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Σ. Αργολίδας: Στα 0,46€/kg τα Μέρλιν και 0,40€/kg τα πορτοκάλια χυμοποίησης

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΛΟ: Γιόρτη Ζωοδόχου Πηγής στο εκκλησάκι του Δασκαλειού.

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα υγείας

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στις 8 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της έρευνας για τον τουρισμό στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται η 2η Γιορτή Γκόγκας του Δήμου Άργους Μυκηνών!

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου,ενώπιον του Ιερού λειψάνου της Αγίας Άννης

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός: Αγωνία για το ρήγμα στις Στροφάδες – Λάθος η μη έκδοση ειδοποίησης τσουνάμι

AGGELOS DRITSAS