ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

Πέντε εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή και εισέπνευσαν καυστική ουσία, ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τους αρμόδιους φορείς να διαλευκάνουν τις συνθήκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές 23 Αυγούστου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ., όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του. Το αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση.

Σε τέτοιους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούμε:

-Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών

-Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες

-Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ενημέρωση από τον Δήμο Ερμιονίδας για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Η Πρόεδρος Σχολικών Καθαριστριών Αργολίδας εξελέγη μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από 2000 άτομα υποδέχθηκαν στο Ναύπλιο την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πωλείται αγροτεμάχιο 7,2 στρ στην Ξηρόβρυση Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Χάθηκε τσάντα φάκελο ταυτότητα κ μετρητά την Κυριακή τα ξημερώματα στη Ψαρών έξω απ’ το ξενοδοχείο Bonne nuit pension

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του έργου ”Περίπλους”

AGGELOS DRITSAS

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε ντιλιβεράδες

AGGELOS DRITSAS

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαϊου 2024, Εορτάζει και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι

AGGELOS DRITSAS

Το Πρωτοδικείο Ναυπλίου ανακήρυξε Δήμαρχο Ερμιονίδας τον Γιάννη Γεωργόπουλο

AGGELOS DRITSAS

16 εκατ. ευρώ για την προστασία των ακτών της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της εκπομπής” Κυριακή στο Χωριό ξανά” στη Νέα Επίδαυρο!

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη Παρασκευή στο Άργος.

AGGELOS DRITSAS