ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

Πέντε εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή και εισέπνευσαν καυστική ουσία, ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τους αρμόδιους φορείς να διαλευκάνουν τις συνθήκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές 23 Αυγούστου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ., όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του. Το αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση.

Σε τέτοιους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούμε:

-Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών

-Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες

-Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εντυπωσίασε η σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων

AGGELOS DRITSAS

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Προχωράει η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: 26χρονη υπάλληλος καταστήματος έκλεβε κάρτες «paysafe»

AGGELOS DRITSAS

Κυριακή του Πάσχα – Η Ανάσταση της Χαράς

AGGELOS DRITSAS

Στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Συντονισμένες και άμεσες δράσεις στήριξης»

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο Κρανίδι επισκέφτηκε ο Τάσος Λάμπρου

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Εκδήλωση στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2025

AGGELOS DRITSAS

Κοριτσάκι το πρωτο μωρο του 2024

AGGELOS DRITSAS

Δ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο πρώτος δήμος απο την αργολίδα που εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

AGGELOS DRITSAS

Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης της αυτοδιοίκησης – Φόβοι για νέα γενιά «κόκκινων» δήμων

AGGELOS DRITSAS

Τι ΔΗΛΩΣΕ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Του ΦΕΙΔΩΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS