ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πλήθος κόσμου έδωσε “το παρών” το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου στον Πανηγυρικό Εσπερινό για την γιορτή του Αγίου Φανουρίου που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Όπως γίνεται κάθε χρόνο ο χώρος γέμισε φανουρόπιτες που διαβάσθηκαν από τους Ιερείς. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε και στην πλατεία όπου δεν υπήρχε χώρος για στάθμευση των αυτοκινήτων χωρίς βέβαια αυτό να εμποδίσει τους πιστούς να παρακολουθήσουν την ακολουθία .

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν για ακόμα μία χρονιά του Άγιο Φανούριο.

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του δεν ήταν γνωστή στους Συναξαριστές μέχρι τον 14ο αιώνα, ή κατ’ άλλους μέχρι τον 15ο αιώνα, οπότε και ενευρέθη εικόνισμά του, στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με αυτή την ζωγραφισμένη παράσταση, ο άγιος φορούσε στρατιωτικά ρούχα και υπέστη 12 μαρτύρια. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι η απεικόνισή του συγχέεται με αυτή του Αγίου Γεωργίου, με την οποία φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη του ως αγίου απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο, την Πάτρα και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα, υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την εορταστική του ημέρα, την φανουρόπιτα, για να τους φανερώσει ο άγιος απολεσθέντα αντικείμενα, την τύχη των ανύπανδρων κοριτσιών ακόμα και εργασία στους ανέργους, και διάφορα άλλα. Η πίτα είναι μικρή και στρογγυλή και όσο τη φτιάχνουν συνηθίζεται να έχουν μια λαμπάδα αναμμένη. Γίνεται με συγκεκριμένο αριθμό νηστίσιμων υλικών, και αφού διαβαστεί και κοπεί σε σαράντα κομμάτια μοιράζεται στους πιστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύει οικονομικά τους δήμους Ερμιονίδας και Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Περνάει από Ναύπλιο και Επίδαυρο το 11ο Tour du Péloponnèse με συμμετέχοντες από 20 χώρες!

AGGELOS DRITSAS

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Tv

Αργολίδα: Θετικά ξεκίνησε το λεμόνι – Καλές οι προβλέψεις για το πορτοκάλι – Μειωμένη παραγωγή στα μανταρίνια

AGGELOS DRITSAS

Τίγρεις-Φείδων Άργους 1-1

AGGELOS DRITSAS

9 όρους θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού για τη νέα μελέτη της μαρίνας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το νερό του Κεφαλαρίου να μην χαθεί στην θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

Ακόμη μια υπόσχεση του Δ. Καμπόσου γίνεται πράξη: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πολιτιστικό Κέντρο στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία Έπεσε μέσα στο τζάκι και κάηκε ζωντανός!

AGGELOS DRITSAS

Σε ποια σημεία θα γίνονται rapid tests στην Αργολίδα από 28/8 έως και 1/9

AGGELOS DRITSAS

SPETSATHLON 2024.

AGGELOS DRITSAS

Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και εξόπλισε Κέντρο Υγείας Κιλκίς

AGGELOS DRITSAS