ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πλήθος κόσμου έδωσε “το παρών” το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου στον Πανηγυρικό Εσπερινό για την γιορτή του Αγίου Φανουρίου που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Όπως γίνεται κάθε χρόνο ο χώρος γέμισε φανουρόπιτες που διαβάσθηκαν από τους Ιερείς. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε και στην πλατεία όπου δεν υπήρχε χώρος για στάθμευση των αυτοκινήτων χωρίς βέβαια αυτό να εμποδίσει τους πιστούς να παρακολουθήσουν την ακολουθία .

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν για ακόμα μία χρονιά του Άγιο Φανούριο.

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του δεν ήταν γνωστή στους Συναξαριστές μέχρι τον 14ο αιώνα, ή κατ’ άλλους μέχρι τον 15ο αιώνα, οπότε και ενευρέθη εικόνισμά του, στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με αυτή την ζωγραφισμένη παράσταση, ο άγιος φορούσε στρατιωτικά ρούχα και υπέστη 12 μαρτύρια. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι η απεικόνισή του συγχέεται με αυτή του Αγίου Γεωργίου, με την οποία φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη του ως αγίου απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο, την Πάτρα και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα, υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την εορταστική του ημέρα, την φανουρόπιτα, για να τους φανερώσει ο άγιος απολεσθέντα αντικείμενα, την τύχη των ανύπανδρων κοριτσιών ακόμα και εργασία στους ανέργους, και διάφορα άλλα. Η πίτα είναι μικρή και στρογγυλή και όσο τη φτιάχνουν συνηθίζεται να έχουν μια λαμπάδα αναμμένη. Γίνεται με συγκεκριμένο αριθμό νηστίσιμων υλικών, και αφού διαβαστεί και κοπεί σε σαράντα κομμάτια μοιράζεται στους πιστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκλέγεται ευρωβουλευτής ο Γιάννης Μανιάτης

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο – Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Ν. Κυνουρίας

AGGELOS DRITSAS

Νεκρό βρέφος ενός έτους με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

AGGELOS DRITSAS

“Κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ” από το Λεωνίδιο στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Τα αποτελέσματα των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου

AGGELOS DRITSAS

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο πατέρας του Καλλιάνου: Σοβαρή καταγγελία για δημόσιο νοσοκομείο από τον βουλευτή της ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

Ιερα Μονη Αγνούντος

AGGELOS DRITSAS

Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον ΑΟ Ερμιονίδας απέναντι στον ΑΟ Κορωνίς

AGGELOS DRITSAS

Το Λύκειο Λυγουριού τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ανάμεσα στις 625 ακτές που βραβεύτηκαν με “Γαλάζιες Σημαίες 2024”

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με βροχές, χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή ύδρευσης σε τμήμα του Άργους λόγω βλάβης στην οδό Περούκα

AGGELOS DRITSAS