ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Η Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Στην προτομή του Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα στον αύλειο χώρο του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας, τελέστηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, η Επιμνημόσυνη Δέηση του πεσόντα ήρωα συνδημότη μας στην μαρτυρική Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας του Δημητρίου και της Δήμητρας το γένος Μπουγιούρα, γεννήθηκε στα Δίδυμα στις 9 Απριλίου 1952 από οικογένεια κτηνοτρόφων.

Για 43 ολόκληρα χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μπροδήμας, ήταν αγνοούμενος. Τα λείψανά του βρέθηκαν το έτος 2017 και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Η Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πανοσιολογιότατο, π. Κοσμά Κωνσταντινίδη και εν συνεχεία μίλησαν για το χρονικό των γεγονότων ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο αδελφός του ήρωα, κ. Αναστάσιος Μπροδήμας και ο Εκπρόσωπος και Αγωνιστής της ΕΛ.ΔΥ.Κ., κ. Αναστάσιος Χουρσαλάς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, την οικογένεια του εκλιπόντος Ήρωα, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Διδύμων, κ. Κωνσταντίνο Μπουγιούρα, τον Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, κ. Διονύσιο – Γεώργιο Στρατηγάκη και τον Εκπρόσωπο της ΕΛ.ΔΥ.Κ., κ. Αναστάσιο Χουρσαλά.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος εις μνήμην όλων των ηρώων της ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Η Εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση που παρέθεσαν ευγενικά στον χώρο  ο Δήμος Ερμιονίδας και η Οικογένεια Μπροδήμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Εμριονίδας, κα Ε. Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης, κα Μ. Στάπα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρανιδίου, κ. Γ. Πιτσάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Δ. Κουτούβαλης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, κ. Α. Μπίμπας, η Δημοτική Σύμβουλος, κα Τ. Αντωνοπούλου, οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κκ Ι. Μαργέτας και Α. Λάμπρου, η Κοινοτική Σύμβουλος, κα Α. Μπάρδη, ο συναγωνιστής του στην ΕΛ.ΔΥ.Κ., κ. Γ. Σαλογιάννης, καθώς και συγγενείς και συνδημότες του πεσόντα Ήρωα.

Τελετάρχης της Εκδήλωσης Τιμής & Μνήμης ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τη Δημοτική Κοινότητα Διδύμων, κ. Σπύρος Αντουλινάκης.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η φιλόλογος, κα Ιωάννα Σαράντου – Παναγιώτου.

Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας το ιστορικό χρέος και το μέγεθος της κληρονομιάς που άφησε η αυτοθυσία των γενναίων στο πεδίο της μάχης, έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μπροδήμα.

Τιμή και Δόξα στον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα!

Το παράδειγμά του φωτεινή καθοδήγηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ερμιονίδα: Αναβολή έκθεσης ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου επισκέφτηκε το σπήλαιο Φράγχθι

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Καλημέρα και καλό Μήνα

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πουλάνε δημόσιο αναδασωτέο δάσος στην Ερμιονίδα – Πως κατάφεραν να το αποχαρακτηρίσουν

AGGELOS DRITSAS

Συνδιάσκεψη Στελεχών της ΝΔ Πελοποννήσου : Γιάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έφερε τραγικά λειτουργικά αδιέξοδα στα σχολεία.

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ &ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

AGGELOS DRITSAS

Έναρξη μαθημάτων και Αγιασμός στο ΣΔΕ Κρανιδίου .

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Δημόσια υγεία

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΤΑΜΩΜΑ” ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη Πέμπτη στην Ακολουθία των Παθών

AGGELOS DRITSAS