Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός, Νίκος Γαλανός. O ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Νίκου Γαλανού:
«Το θλιβερό νέο άρχισε να διαδίδεται και μόλις επαληθεύτηκε αυτό που δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε… Ο αγαπημένος μας Νίκος Γαλανός έφαγε από την ζωή και μας κυρίευσε μεγάλη θλίψη.. Του οφείλω τόσα πολλά.. Πέρα από τους κοινούς μας αγώνες για τα συγγενικά δικαιώματα των ηθοποιών, από τον ΔΣ του οργανισμού Διόνυσος, όπου διετέλεσε πρόεδρος, στην αρχή της καριέρας μου έπαιξα πλάι του στα ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΡΥΔΙΑ της ΕΡΤ2 κι αυτός με πρότεινε μετα και επέμεινε για τον πρωταγωνιστικό μου ρόλο στους θρυλικούς Ιερόσυλους το 82.Τι σύμπτωση λίγες μέρες πριν έφυγε κι ο σκηνοθέτης της σειράς, ο Κωστας Λυχναράς… Νίκο μου γλυκέ που παίξαμε και στο θέατρο μαζί και γελάσαμε και δακρύσαμε, θα σε θυμάμαι πάντα σαν έναν από τους πιο ευγενικούς, εργατικούς, ταλαντούχους και χαμογελαστούς ανθρώπους… Τα ωραία μας βράδια στο σπίτι της Μάρθας, τις εξόδους μας!!! Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Facebook.
Ο Νίκος Γαλανός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 1945. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Σουπιωνάς. Ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.
Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1962 ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο στην ταινία “Οργή”. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο παίζοντας μαζί με την Τζένη Καρέζη στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Την ίδια περίοδο συμμετείχε και στις ταινίες “Κραυγή” (1964), “Τα δάκρυα μου είναι καυτά” (1964), “Ο Ουρανοκατέβατος” (1965), “Η λεωφόρος του μίσους” (1968), “Πανικός” (1969) και “Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα” (1969).