ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πελοπόννησος: Λιγότεροι γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί από το μέσο όρο της Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δραστηριοποιούνται λιγότεροι ιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί ανά 10.000 κατοίκους από το μέσο όρο της Ελλάδας.

Αντιθέτως την γειτονική Αττική όχι μόνο δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο ποσοστό των ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών της Ελλάδας αλλά υπάρχει και η καλύτερη αναλογία επαγγελματιών της υγείας ανά 10.000 κατοίκους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2022 στους ιατρικούς συλλόγους της Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εγγεγραμμένοι 2.194 ιατροί από τους 68.649 ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους της Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογούν 38,5 ιατροί ανά 10.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος της Ελλάδας είναι 64,1 ιατροί ανά 10.000 κατοίκους. Στην κορυφή της σχετικής κλίμακας βρίσκεται η Αττική με 84,1 ιατρούς ανά 10.000 κάτοικους και στη τελευταία θέση η Δυτική Μακεδονία με 30,3 ιατρούς ανά 10.000 κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 σε σχέση με το 2021 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκε πανελληνίως η τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του αριθμού των γιατρών.

Στους οδοντιατρικούς συλλόγους της Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εγγεγραμμένοι 550 οδοντίατροι από τους 11.063 που είναι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους της Ελλάδας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογούν 9,7 οδοντίατροι ανά 10.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος της Ελλάδας είναι 13 οδοντίατροι ανά 10.000 κατοίκους. Στην κορυφή της σχετικής κλίμακας βρίσκεται η Αττική με 17,7 οδοντίατρους ανά 10.000 κάτοικους και στη τελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο με 7,2 οδοντίατρους ανά 10.000 κατοίκους.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 507 φαρμακεία από τα 10.552 της Ελλάδας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογούν 8,9 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος της Ελλάδας είναι 9,9 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους. Στην κορυφή της σχετικής κλίμακας βρίσκεται η Θεσσαλία με 11,1 φαρμακεία ανά 10.000 κάτοικους και στην τελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο με 7,7 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους.

Οι εγγεγραμμένοι επαγγελματίες υγείας σε σύνολο Χώρας ανήλθαν το 2022 σε 103.717 έναντι 102.166 το 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 1,5%. Οι εγγεγραμμένοι ιατροί στους Ιατρικούς Συλλόγους το έτος 2022 ανήλθαν σε 68.469 στο σύνολο της Χώρας παρουσιάζοντας αύξηση 1,7% σε σχέση με τα στοιχεία έτους 2021. Οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι το έτος 2022 ανήλθαν σε 13.904 στο σύνολο της Χώρας, παρουσιάζοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αναφορικά με τον αριθμό των φαρμακοποιών, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο αριθμός των φαρμακοποιών που εργάστηκαν σε φαρμακεία το έτος 2022 ανήλθε σε 11.267 έναντι 11.414 το έτος 2021

Αναλυτικά στοιχεία, ανά Περιφέρεια για τους ιατρούς, τους οδοντιάτρους, τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς παρουσιάζονται στους πίνακες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών από το Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου

AGGELOS DRITSAS

Ενεεγυλ Αργολίδας : “Νεανική βία και Παραβατικοτητα-Προστατευουμε τα παιδιά μας”

AGGELOS DRITSAS

Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΦΙΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ  · Γίνετε μέλος

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος του Ναυπλίου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Είχα την χαρά να συμμετάσχω στα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων στη Μονεμβασιά.

AGGELOS DRITSAS

Για πρώτη φορά στην Αργολίδα ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών – Ποιες είναι οι τιμές βάσης

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ LIVE > Πλήθος κόσμου στην 11 η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS