ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ, σε super market. στο  Άργος μετά από έλεγχο που έγινε στις 25 Ιουνίου.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν στο σουπερμάρκετ παράβαση του άρθρου 1 της Υπουργικής απόφασης 91354/17 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για «μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις» σε 10 κωδικούς προϊόντων.

Η συγκεκριμένη παράβαση σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα στο λιανικό εμπόριο «πρέπει να εκτίθενται σε κάθε χώρο πώλησης έτσι ώστε η επισήμανση εκάστου είδους να γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή και με βάση τις αναγραφόμενες ενδείξεις, είτε επί της συσκευασίας-προϊόντος, είτε στην αντίστοιχη πινακίδα – ετικέτα, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληροφόρησης, να είναι δε ακριβής και σαφής ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής» επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανα κωδικό.

Οι περιφέρειες ανά την επικράτεια διαπιστώνουν συχνά πως πολλά προϊόντα στα ράφια σουπερμάρκετ και καταστημάτων, δεν έχουν τιμές και φυσικά επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Πρόκειται για σαφή παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των καταναλωτών, να γνωρίζουν τις τιμές των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν.

Οι σαφείς ετικέτες τιμών, είτε πρόκειται για μία σοκολάτα, είτε για ένα πακέτο μακαρόνια είτε ακόμα και για ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι είναι απαραίτητες για να μπορεί ο καταναλωτής να κάνει σύγκριση αφενός και επίσης να έχει ευρύ πεδίο επιλογής. Επίσης οι τιμές βοηθούν τους πελάτες ενός καταστήματος να διαπιστώσουν εάν η τσέπη τους αντέχει το αντίτιμο καθώς και να εντοπίσουν μία ενδεχόμενη αύξηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δραστηριότητες Προέδρου και Υποψηφίων Ευρωβουλευτών ΛΑ.Ο.Σ.

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία σε Αργολίδα : Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

AGGELOS DRITSAS

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος :Eίχα την τεράστια τιμή να βραβευτώ ,στα πλαίσια επιστημονικής ημερίδας της Ένωσης ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων

Tv

Λυγουριάτικο Καρναβάλι

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Ξεκινά τη Δευτέρα 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος

AGGELOS DRITSAS

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Μαθητές συμμετείχαν στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ”

AGGELOS DRITSAS

Επίδομα γέννησης: Σήμερα καταβάλλονται τα αναδρομικά στις δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2024 : «Τίποτα δεν τέλειωσε, ο αγώνας συνεχίζεται…

Tv

Αποστέλλονται σήμερα τα «ραβασάκια» στους οφειλέτες της Εφορίας και του ΕΦΚΑ

Tv

Ξεκινούν τα τμήματα Μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό σε Ναύπλιο, Λουτράκι και Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

Η χθεσινή “Βραδιά των Άσσων 2023”

AGGELOS DRITSAS