ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνικές Επικοινωνίας Επείγουσας Λήψης», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των καταρτιζόμενων της ειδικότητας διασώστες-πλήρωμα ασθενοφόρου Β εξαμήνου, στο τηλεφωνικό κέντρο ΕΚΑΒ Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λήψη και διαχείριση πραγματικών επείγοντων κλήσεων, αποκτώντας άμεση εικόνα του τρόπου λειτουργίας του Κέντρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρατήρηση της εφαρμογής των τυποποιημένων επιχειρησιακών πρωτοκόλλων από τους τηλεφωνητές-συντονιστές, οι οποίοι καλούνται να αξιολογούν άμεσα κάθε περιστατικό, να το κατηγοριοποιούν και να κινητοποιούν τις κατάλληλες μονάδες επέμβασης.

Η παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο επέτρεψε στους σπουδαστές να αντιληφθούν την απαιτητική φύση του έργου, τόσο ως προς την ταχύτητα και την ακρίβεια, όσο και ως προς τη σοβαρότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται.

Η εμπειρία αυτή συνέβαλε ουσιαστικά στην κατανόηση της σημασίας της στοχευμένης και αποτελεσματικής επικοινωνίας στην επείγουσα φροντίδα, ενίσχυσε την επίγνωση του ρόλου της συνεργασίας μεταξύ τηλεφωνικού κέντρου και πληρωμάτων, και ενδυνάμωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μελλοντικών επαγγελματιών υγείας.

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την ξενάγηση και ενημέρωση στους καταρτιζόμενους της ΣΑΕΚ Άργους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Λουκέτο» και δημοσιοποίηση στοιχείων για ποτά «μπόμπες»

AGGELOS DRITSAS

«Στου κύκλου τα πατήματα, της μνήμης παιχνιδίσματα.»

AGGELOS DRITSAS

Κατέπεσε F-16 κοντά στην Αλόννησο – Σώθηκε ο πιλότος μετά από εκτίναξη (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Σε Ναύπλιο και 13 ακόμα πόλεις το 10ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ο πόλεμος των παρόχων για το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, με άδεια κούφια λόγια νομίζουν ότι κάνουν πολιτική

AGGELOS DRITSAS

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Έμπνευσή μας και σήμερα η 28η Οκτωβρίου 1940

AGGELOS DRITSAS

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού το Δημαρχείο Ερμιονίδας φωταγωγήθηκε μωβ.

AGGELOS DRITSAS

Φίλοι Δημοτικού Ωδείου Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Σας περιμένουμε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΞΕΡΙΑΣ» ΑΡΓΟΥΣ (12/03/25

AGGELOS DRITSAS