ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αλλαγές γίνονται στο δίπλωμα οδήγησης για τους 70άρηδες οδηγούς αναφορικά με το καθεστώς που προβλέπει τη χορήγηση δυνατότητας οδήγησής τους.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί οδηγία με βάση την οποία οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η πρακτική εξέταση οδήγησης.

Ειδικά για το θέμα της πρακτικής εξέτασης πολλά κράτη-μέλη έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να το υιοθετήσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μέχρι σήμερα στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου: Ξεκινούν οι εγγραφές, οι προπονήσεις και τα μαθήματα

AGGELOS DRITSAS

Οδύσσεια” Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

21 παίκτες γεν. 2009 κλήθηκαν στο Ναύπλιο για προπόνηση του κλιμακίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ-ΕΣΚΑΚ

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή του Δημάρχου Ναυπλιέων στη διήμερη εκδήλωση«ΕΣΠΑ: Ευκαιρίες Ανάπτυξης και Στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών επισκέφθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

AGGELOS DRITSAS

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

AGGELOS DRITSAS

Το συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου χρειάζεται εθελόντριες

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας το Σάββατο 17 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές…

AGGELOS DRITSAS

Είχα την χαρά να συμμετάσχω στα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Λακωνικών Προϊόντων στη Μονεμβασιά.

AGGELOS DRITSAS

Τα ξημερώματα σημειώθηκε μικροσεισμός στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS