ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αλλαγές γίνονται στο δίπλωμα οδήγησης για τους 70άρηδες οδηγούς αναφορικά με το καθεστώς που προβλέπει τη χορήγηση δυνατότητας οδήγησής τους.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί οδηγία με βάση την οποία οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η πρακτική εξέταση οδήγησης.

Ειδικά για το θέμα της πρακτικής εξέτασης πολλά κράτη-μέλη έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να το υιοθετήσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μέχρι σήμερα στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ρεκόρ εγγραφών για το 9ο Mediterranean Yacht Show

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Καρράς: Η διαθήκη, η περιουσία και η σχέση του με το χρήμα

AGGELOS DRITSAS

Πως κατάφερε ο Δήμος Ερμιονίδας να είναι 1ος στην ανακύκλωση – Έλαβε ως ανταμοιβή 100.000€ από τον ΦΟΔΣΑ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δυο σύλλογοι, ένα αποκριάτικο πάρτι, πολύ μουσική και διασκέδαση

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία το 2o Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός 50 χρόνια ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μαργέτας

AGGELOS DRITSAS

O Χάρης Θεοχάρης και ο Γ.Γ. Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής θα επισκεφθούν την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027

AGGELOS DRITSAS

Πετρούλα Παπαδοπούλου : Το ταξίδι μου στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλιέων τελειώνει εδώ.

AGGELOS DRITSAS

“ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ (7 χρονιές κορυφαίος προπονητής)

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : Χορευτική Ομάδα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS