ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Ευόδωσαν οι προσπάθειες της νέας δημοτική αρχής στο θέμα της παραχώρησης τμήματος της οικίας του Νίκου Καρούζου στον Δήμο Ναυπλιέων. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ναυπλιέων αποκτά ένα μεγάλο μερίδιο ιδιοκτησίας της οικίας του ποιητή Νίκου Καρούζου, ενώ ένα ακόμη ποσοστό παραμένει στα χέρια κληρονόμων του ποιητή. Η οικία του Νίκου Καρούζου αποτελούσε μέχρι πρότινος εστία μόλυνσης και μόνο κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις του Τμήματος Καλών Τεχνών μας θύμιζαν τον σπουδαίο Ναυπλιώτη ποιητή και το έργο του.

Μετά την ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην αίθουσα του Βουλευτικού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό τη Δωρεά του ποσοστού της ιδιοκτησίας αυτής στον Δήμο Ναυπλιέων.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός χαρακτήρισε σπουδαία την απόφαση αυτή, διότι ανοίγει ο δρόμος για να αποκατασταθεί το κτίριο της οικίας του Ναυπλιώτη ποιητή, το οποίο παρέμενε κλειστό για πολλές δεκαετίες. Τόνισε επίσης ότι, είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει ο δήμος, προκειμένου να αποκαταστήσει το κτίριο με σεβασμό στην ιστορία του και την αστική μας μνήμη. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα χώρο, ο οποίος θα αποτελέσει ένα νέο σημείο τέχνης και πολιτισμού τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της. Παράλληλα θα δώσει φως και ζωή σε ένα κομβικό σημείο του Ναυπλίου, την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι στην Αργολίδα της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”

AGGELOS DRITSAS

Καλωσορίζει το 2024 και γλεντάει παραδοσιακά το Λύκειο Ελληνίδων Αργους

AGGELOS DRITSAS

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Λυγουριό, ο υπέροχος τόπος μας, έχει ιστορία που δεν σηκώνει παζάρια και δυνατότητες που τον κάνουν μοναδικό !

AGGELOS DRITSAS

Ξεκάθαρη νίκη του Τ. Χρόνη στον Δήμο Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Σαρωτική νίκη του Δημήτρη Ορφανού στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ # Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΝΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος

AGGELOS DRITSAS

Χειροπέδες σε 63χρονο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Σπέτσες: «Χειρόφρενο» στα θαλάσσια ταξί 

Tv

Εντυπωσιάστηκαν οι Γάλλοι μαθητές από την ιστορία του Δημαρχείου

AGGELOS DRITSAS

31χρονος συνελήφθη στο Άργος με ποσότητα κάνναβης

AGGELOS DRITSAS