ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα και για την Πέμπτη 24 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Αττικής

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπωςτο κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,

η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
το κάπνισμα μελισσών,
η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα γιορτάζουμε την μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμμου

AGGELOS DRITSAS

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

AGGELOS DRITSAS

Συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Στην ΠΕ Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Πολιτισμού Αργολίδας ΜΕΘΕΞΙΣ

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Ξεκάθαρη νίκη του Τ. Χρόνη στον Δήμο Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Βασιλακόπουλος για κοροναϊό: Ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος

AGGELOS DRITSAS

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2024. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πριν από 17 μήνες, όταν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος Ιωάννης Μαλτέζος μου εμπιστεύθηκε τη διαχείριση της «Αργώ Α.Ε.»

AGGELOS DRITSAS

Εφυγε από τη ζωή, μια Ναυπλιώτισσα …

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : Σιδηροδρομικός σταθμός Μυκηνών ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

AGGELOS DRITSAS