ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους επισκέπτες του Ναυπλίου

“Τουρισμός είναι όλα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα της Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο, όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) της Περιφέρειας στην αργολική πρωτεύουσα.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να συνδράμουν, αφ’ ενός στην επίλυση των προβλημάτων που αναφέρουν οι επισκέπτες της περιοχές, και αφ’ ετέρου στον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και έργων που θα συμβάλλουν τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας, όαο και στην ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να αναμένεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την οποία οφείλει η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη, ενώ παρατήρησε πως η στόχευση για την προσέλκυση επισκεπτών, πέρα από τις χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα πρέπει να επεκταθεί και προς την Ασία.

Ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Τάσου Γανώση- σημείωσε ότι στην Αργολίδα έγιναν παρεμβάσεις από πλευράς Περιφέρειας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στο σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών, στο προϋπολογισμού 40 εκ έργο ασφαλούς οδικής σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου -έργο με τεράστιες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή-, ενώ επισήμανε παράλληλα και στην προοπτική του σιδηροδρόμου:

“Εχουμε διασφαλίσει 15 εκ ευρώ και την πολύ σημαντική συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ‘γραμμή των αρχαιολογικών χώρων’, την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος απέδωσε στον ΟΣΕ την μέχρι τώρα καθυστέρηση που παρατηρείται.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η συνεργασία των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών, -“όποιος καλλιεργεί την αντιπαλότητα είναι εχθρός της Αργολίδας” τόνισε ο Π. Νίκας-, σημειώνοντας πως μεταξύ των έργων που χρειάζεται να γίνουν είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, η βελτίωση της εσωτερικής οδικής διασύνδεσης περιοχών της Αργολίδας, η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού του Ναυπλίου, αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την υδροδότηση σε περιοχές της Αργολίδας.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε ότι η Αργολίδα έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της, ωστόσο -όπως είπε- “χρειάζεται πάνω απ’ όλα ενότητα και βεβσίως προγραμματισμός, νοικοκυριό, ιεράρχηση και επίλυση των ζητημάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Θανατηφόρο τροχαίο νεκρός μοτοσικλετιστής

AGGELOS DRITSAS

Η ανακοίνωση του Παναργειακού

AGGELOS DRITSAS

Αγροτικός Συνεταιρισμός “Θερμασία Δήμητρα”

AGGELOS DRITSAS

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης σε Άργος και Ναύπλιο για την Γενοκτονία των Ποντίων.

AGGELOS DRITSAS

Ποια έργα θα γίνουν στο Ασκληπιείο Επιδαύρου για την ανάδειξή του σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο

AGGELOS DRITSAS

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: 230 συμπολίτες μας στρατεύονται στην προσπάθεια για την Επόμενη Μέρα στο Δήμο μας.

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΣΑ: Κληρώσεις του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 Κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

Δελτίο καιρού του Λιμεναρχείου Ναυπλίου για βορειοδυτικούς ανέμους 8 Μποφόρ

AGGELOS DRITSAS

ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες!

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 SUMMER CAMP

AGGELOS DRITSAS

Oρκωμοσία του Γιάννη Μαλτέζου και της νέας Δημοτικής Αρχής Άργους Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS