www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι motherboards της MSI και της ASRock θα υποστηρίζουν πλέον 256GB RAM

Η MSI λέει ότι πρόκειται να ενεργοποιήσει την υποστήριξη για 256GB μνήμης RAM στις motherboards της μέσω μιας ενημέρωσης BIOS.

Ψάχνετε να τοποθετήσετε ακόμα περισσότερη μνήμη RAM στην motherboard σας; Η MSI και η ASRock ετοιμάζονται να ενημερώσουν τα προϊόντα τους ώστε να υποστηρίζουν συνολικά έως και 256GB μνήμης DDR5.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τη μέγιστη χωρητικότητα μνήμης RAM στα πιο πρόσφατα προϊόντα μητρικών τους καρτών, ώστε να υποστηρίζουν 64GB μνήμης ανά υποδοχή DIMM.

Αυτό σημαίνει ότι οι PC builders μπορούν να εισάγουν έως και 256GB μνήμης RAM σε μια μητρική κάρτα με τέσσερις υποδοχές ή έως 128GB σε μια μητρική με δύο υποδοχές. Η MSI προσθέτει ότι ετοιμάζεται να αυξήσει τη μέγιστη χωρητικότητα RAM μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης BIOS για τα συμβατά προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, η ASRock αναφέρει ότι επεκτείνει την υποστήριξη σε μητρικές κάρτες Intel 700 series και AMD AM5. “Επιπροσθέτως, δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε την υποστήριξη για τη μονάδα μνήμης 64GB DDR5 σε περισσότερες μητρικές κάρτες με διάφορα chipsets”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η είδηση έρχεται καθώς οι χρήστες των high-end desktop επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Threaripper της AMD, μπορούσαν ήδη να εγκαταστήσουν ακόμη περισσότερη μνήμη RAM στις μητρικές τους κάρτες με οχτώ υποδοχές. Σύντομα και οι mainstream καταναλωτές θα μπορούν να προσθέσουν περισσότερη RAM στο σύστημά τους.

Παρόλα αυτά, η μέγιστη χωρητικότητα των 256 GB είναι σίγουρα υπερβολική για τους μέσους χρήστες, όταν οι τελευταίες μητρικές κάρτες μπορούν ήδη να υποστηρίξουν έως και 192GB RAM. Αλλά τόσο η MSI όσο και η ASRock λένε ότι η αναβάθμιση θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους PC builders να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο multi-tasking τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ανοίξουν δεκάδες καρτέλες στον Chrome χωρίς να γονατίσουν το σύστημά τους.

Ωστόσο, οι εταιρείες δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες. Παραμένει ασαφές ποια συγκεκριμένα μοντέλα μητρικών καρτών θα λάβουν την αναβάθμιση. Φαίνεται όμως ότι τόσο η MSI όσο και η ASRock ενεργοποιούν την υποστήριξη, ώστε οι μητρικές πλακέτες να μπορούν να εγκαταστήσουν τη μνήμη DDR5 Fury Renegade της Kingston, η οποία μπορεί να φτάσει τα 64GB ανά stick RAM. Τα στιγμιότυπα οθόνης που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν επίσης τη μνήμη RAM 256GB να λειτουργεί πάνω στην μητρική Pro X670-P WiFi της MSI και στις μητρικές Z790 Nova WiFI και X670E Taichi της Asrock.

Επικοινωνήσαμε με τις Asus και Gigabyte για να δούμε αν σκοπεύουν να υποστηρίξουν επίσης τις χωρητικότητες RAM 256GB και θα ενημερώσουμε το άρθρο μας αν λάβουμε απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο – Τι ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ: Φωτιά σε ψητοπωλείο – Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

AGGELOS DRITSAS

Σύμη: Νεκρός ο αγνοούμενος παρουσιαστής του ΒΒC

AGGELOS DRITSAS

Τακτική Γενική Συνέλευση Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους

AGGELOS DRITSAS

Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού 10-6-2025 – Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Ντίνα Καραγιάννη : Κάθε νέα σχολική χρονιά ανοίγει το παράθυρο σε έναν κόσμο γεμάτο νέες δυνατότητες.

AGGELOS DRITSAS

Oσκαρ: Νέα κατηγορία για το καλύτερο κάστινγκ από το 2026

AGGELOS DRITSAS

Γίνε κομμάτι του μύθου και φτιάξε τη δική σου ομάδα που θα λύσει του γρίφους,

AGGELOS DRITSAS

Ευρωεκλογές 2024: Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαση του Αχλαδοκάμπου σήμερα 11-10-2025 ( Δοκιμαστικοί Αγώνες )

AGGELOS DRITSAS

Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου στο Γηροκομείο Άργους

AGGELOS DRITSAS