ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ένα μπουκάλι ουίσκι, δυο ποτήρια ένα στενό τραπέζι έξω από το σπίτι του ποιητή Νίκου Καρούζου, στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Ναύπλιο συστήνουν το σκηνικό όπου εχθές φιλοξενήθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον ποιητή Νίκο Καρούζο (Ακύλλα Καραζήση)

και τον μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη (Ρένο Χαραλαμπίδη), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας.

Οι δύο άνδρες κουβέντιασαν, μπροστά σε ένα πολυπληθές και προσηλωμένο κοινό για περίπου μιάμιση ώρα, για τη μουσική, την ποίηση, το νόημα της τέχνης, την ιστορία, τον θάνατο και τη θέση του καλλιτέχνη. Ήταν μια αυθεντική συζήτηση ανάμεσα σε δυο φίλους, η οποία αποκάλυψε τους διαδοχικούς σταθμούς της ζωής τους αλλά και τα ζητήματα που τους απασχόλησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας.

Η πραγματική συνομιλία μεταξύ του συγγραφέα Νίκου Καρούζου και του μουσικού και συγγραφέα Γιάννη Ζουγανέλη, η οποία έλαβε χώρα στις 13 Ιουνίου του 1986 στο σπίτι του πρώτου και μαγνητοφωνήθηκε σε τρείς κασέτες από τον δεύτερο, καλύπτει περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης.

Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε μια μουσική παράσταση με παραμύθια του δρόμου, παραμύθια χαράς από τους αδελφούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Μαζί τους ήταν και ο Στράτος Γκρίτζαλης στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συναισθηματικά Φορτισμένη Φωτογραφεία 1958 Ιδρυτής ο Πατέρας μου . ΓεώργαςΔημήτριος

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στα Λευκάκια Ναυπλίου για τον θάνατο της Ευγενίας – Δρίτσα Σιγούρου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Συνελήφθη 17χρονος για τον βιασμό 13χρονης

AGGELOS DRITSAS

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Άνεμοι έως 9 μποφόρ

AGGELOS DRITSAS

Μονοήμερη απόδραση! Κυριακή 5 Οκτωβρίου!

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Ναύπλιο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Κώστα Μαστρογιάννη.

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ : Κώστας Καράπαυλος

AGGELOS DRITSAS

Για κάποιους ήταν σκουπίδια……

AGGELOS DRITSAS

“Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο Την πίτα της έκοψε η Νέα Εποχή BINTEO 2

AGGELOS DRITSAS

Για πρώτη φορά κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στονανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ11 – ΠΡΟ ΜΙΝΙ (γεν. 2014 και μικρότεροι).

AGGELOS DRITSAS