ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Παύει να είναι προϋπόθεση η έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους προκειμένου να προχωρήσουν οι δήμοι σε προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

Αυτό προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου το οποίο έφερε σε δημόσια διαβούλευση προχθές (03.9.24) το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με την λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπληρώνοντας πως αρκεί η βεβαίωση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας κάθε δήμου για γίνει μία τέτοια πρόσληψη.Αυτο εκτιμάται από αρμόδιους παράγοντες πως θα διευκολύνει τις προσλήψεις εκτάκτες προσλήψεις ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει πως οι Ο.Τ.Α. επιτρέπεται να απασχολούν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

Ειδικά για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που αφορούν το αμέσως επόμενο ημερολογιακό έτος, εφόσον δεν υφίσταται εγκεκριμένος προϋπολογισμός του οικείου Ο.Τ.Α., η διαδικασία πρόσληψης εκκινεί με βεβαίωση του Προϊστάμενου της Οικονομικής Υπηρεσίας για την εγγραφή των σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Κατά τ΄άλλα, σύμφωνα με την ίδια διάταξη συνεχίζουν να ισχύουν οι ρήτρες παλιότερου νόμου (νόμος 4765/2021, άρθρα 37 – 42) σύμφωνα με τις οποίες, προβλέπεται -μεταξύ άλλων – πως η διάρκεια της απασχόλησης του προσωπικού δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες μέσα σε συνολικό χρόνο 12 μηνών.

Στο κώλυμα οκτάμηνης απασχόλησης δεν συνυπολογίζονται ο χρόνος απασχόλησης με σύμβαση μίσθωσης έργου, ο χρόνος απασχόλησης σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καθώς και ο χρόνος με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Στις διαδικασίες αυτές μπορούν να συμμετέχουν και υποψήφιοι που έχουν8 μήνες απασχόλησης μέσα σε συνολικό χρόνο 12 μηνών.

Οι υποψήφιοι αυτοί κατατάσσονται στους συντασσόμενους πίνακες μετά από τους συνυποψηφίους τους που δεν έχουν καλύψει 8 μήνες απασχόλησης σε συνολικό χρόνο 12 μηνών και προσλαμβάνονται μόνον εφόσον δεν είναι δυνατή η κάλυψη του απαιτούμενου αριθμού προσλήψεων από τους προηγούμενους υποψηφίους.

Παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το αυτό ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες. Ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται με αφετηρία το τέλος της απασχόλησης για την οποία ο υποψήφιος πρόκειται να προσληφθεί και προς τα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

5- 6 Οκτωβρίου, την αθλητική εκδήλωση Nafplio Challenge

AGGELOS DRITSAS

Ετοιμαζόμαστε για το Φεστιβάλ Καρυάς by Envirox!

AGGELOS DRITSAS

Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης,

AGGELOS DRITSAS

9ου Delphi Economic Forum βρέθηκε για πρώτη φορά και η Επίδαυρος!

AGGELOS DRITSAS

Εκφράζουμε τον σεβασμό μας προς τον Σεβασμιότατο

AGGELOS DRITSAS

Επιστημονική εκδήλωση στο Ναύπλιο ΄Δίκαιο και νέες τεχνολογίες-προκλήσεις και ευκαιρίες

AGGELOS DRITSAS

ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΞΕΡΙΑΣ» ΑΡΓΟΥΣ (12/03/25

AGGELOS DRITSAS

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, Σάββατο 20/4 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στη Τρίπολη η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο – Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Ν. Κυνουρίας

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : Άννα Βίσση – Τρένο ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΕΝΑ / AT MYLOI RAILWAY STATION

AGGELOS DRITSAS