ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο Ναύπλιο, την πόλη όπου η Ιστορία μιλά μέσα από τις πέτρες, και ο χρόνος μοιάζει να στέκεται ευλαβικά μπροστά στα πρόσωπα των Αγίων και των Ηρώων, θα βιώσουμε τούτες τις ημέρες μια ξεχωριστή ευλογία. Η κινηματογραφική κάμερα στρέφεται προς μια μορφή φωτεινή, αυστηρή και ιερή: τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής, μαζί με μία ομάδα εξαιρετικών συνεργατών – ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών – βρίσκονται στον τόπο μας για να αναστήσουν κινηματογραφικά τη μορφή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Δεν είναι μια απλή ταινία. Είναι ένα έργο που μοιάζει περισσότερο με λειτουργία μνήμης· ένα προσκύνημα στο ήθος, τη θυσία και το όραμα.

Ως εφημέριος του Ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, όπου μαρτύρησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για το γεγονός ότι μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται στον Ιερό αυτό τόπο. Ο Ναός αυτός, που στάθηκε σιωπηλός μάρτυρας της τραγικής κορύφωσης μιας ζωής προσφοράς, γίνεται τώρα σκηνή όπου ζωντανεύει το παρελθόν για να φωτίσει το μέλλον.

Δεν ήταν εύκολη η πορεία των δημιουργών. Αντιξοότητες πολλές, εμπόδια οικονομικά και πρακτικά, γραφειοκρατικά τείχη και άδηλες πνευματικές αντιστάσεις. Κι όμως, με πίστη, αγάπη και καρτερία, ξεπέρασαν κάθε δυσκολία. Γιατί το έργο αυτό δεν γίνεται με την ψυχρή λογική του κέρδους, αλλά με τη φλόγα εκείνου που πιστεύει πως η Ελλάδα έχει ακόμη να διδαχθεί από τις μεγάλες μορφές της.

Η ταινία αυτή είναι μια πνοή εθνικής και πνευματικής αναγέννησης. Δεν θα μιλήσει μόνο στις οθόνες, αλλά – το εύχομαι και προσεύχομαι – και στις καρδιές των νέων. Θα θυμίσει πως η πολιτική μπορεί να είναι προσφορά, η ηγεσία διακονία, και η δύναμη ταπεινότητα.

Απευθύνω, λοιπόν ένα θερμό «ευχαριστώ» στον κύριο Γιάννη Σμαραγδή για το ήθος και το θάρρος του. Και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες του – γνωστούς και αφανείς – για τον κόπο και την προσφορά τους. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους ενισχύει σε αυτό το έργο φωτός και εθνικής μνήμης.

Ας γίνει το έργο τους καντήλι που θα φωτίζει τις ψυχές μας· να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε και να τιμούμε πάντοτε την μορφή εκείνου του Μεγάλου Άνδρα, που δεν ζήτησε τίποτε για τον εαυτό του, αλλά έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα.

Με εκτίμηση

π. Παναγιώτης Κιντής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κώστας Καράπαυλος

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών – Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου πραγματοποίησε επίσκεψη σε ιστορικά σημεία του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Επειδή συμβαίνουν μείζονα γεγονότα

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Καμπόσος: Αφήσαμε πάνω από 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Παράταση στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακηρύχθηκε MVP της ανακύκλωσης στην Ελλάδα & δείχνει τον δρόμο με την ΤΕΧΑΝ! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Άσκηση Λιμενικού και φορέων – Ποιο ήταν το σενάριο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Οι Δαναοί Άργους χρειάζονται την στήριξη των φιλάθλων απέναντι στον Προμηθέα

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δρέπανο λόγω έργων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το σωματείο σχολικών καθαριστριών Αργολίδας και η Ομοσπονδία Ο Σ.Ε.ΥΠ.Ε

AGGELOS DRITSAS