www.AggelosDritsas.gr

Στο Ναύπλιο, την πόλη όπου η Ιστορία μιλά μέσα από τις πέτρες, και ο χρόνος μοιάζει να στέκεται ευλαβικά μπροστά στα πρόσωπα των Αγίων και των Ηρώων, θα βιώσουμε τούτες τις ημέρες μια ξεχωριστή ευλογία. Η κινηματογραφική κάμερα στρέφεται προς μια μορφή φωτεινή, αυστηρή και ιερή: τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής, μαζί με μία ομάδα εξαιρετικών συνεργατών – ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών – βρίσκονται στον τόπο μας για να αναστήσουν κινηματογραφικά τη μορφή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Δεν είναι μια απλή ταινία. Είναι ένα έργο που μοιάζει περισσότερο με λειτουργία μνήμης· ένα προσκύνημα στο ήθος, τη θυσία και το όραμα.

Ως εφημέριος του Ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, όπου μαρτύρησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για το γεγονός ότι μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται στον Ιερό αυτό τόπο. Ο Ναός αυτός, που στάθηκε σιωπηλός μάρτυρας της τραγικής κορύφωσης μιας ζωής προσφοράς, γίνεται τώρα σκηνή όπου ζωντανεύει το παρελθόν για να φωτίσει το μέλλον.

Δεν ήταν εύκολη η πορεία των δημιουργών. Αντιξοότητες πολλές, εμπόδια οικονομικά και πρακτικά, γραφειοκρατικά τείχη και άδηλες πνευματικές αντιστάσεις. Κι όμως, με πίστη, αγάπη και καρτερία, ξεπέρασαν κάθε δυσκολία. Γιατί το έργο αυτό δεν γίνεται με την ψυχρή λογική του κέρδους, αλλά με τη φλόγα εκείνου που πιστεύει πως η Ελλάδα έχει ακόμη να διδαχθεί από τις μεγάλες μορφές της.

Η ταινία αυτή είναι μια πνοή εθνικής και πνευματικής αναγέννησης. Δεν θα μιλήσει μόνο στις οθόνες, αλλά – το εύχομαι και προσεύχομαι – και στις καρδιές των νέων. Θα θυμίσει πως η πολιτική μπορεί να είναι προσφορά, η ηγεσία διακονία, και η δύναμη ταπεινότητα.

Απευθύνω, λοιπόν ένα θερμό «ευχαριστώ» στον κύριο Γιάννη Σμαραγδή για το ήθος και το θάρρος του. Και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες του – γνωστούς και αφανείς – για τον κόπο και την προσφορά τους. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους ενισχύει σε αυτό το έργο φωτός και εθνικής μνήμης.

Ας γίνει το έργο τους καντήλι που θα φωτίζει τις ψυχές μας· να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε και να τιμούμε πάντοτε την μορφή εκείνου του Μεγάλου Άνδρα, που δεν ζήτησε τίποτε για τον εαυτό του, αλλά έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα.

Με εκτίμηση

π. Παναγιώτης Κιντής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γέμισε το Βουλευτικό με Κάλαντα και ύμνους από όλη την Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου από ώρες 06.00 έως 10.00 Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο στην σύγχρονη εποχή!

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΔΗΛΩΣΗ Ε.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ)

AGGELOS DRITSAS

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ … ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.. ΤΟ ”ΤΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δεν έπεισε τον εισαγγελέα – Προφυλακιστέος ο 34χρονος που χτύπησε άγρια την σύζυγό του

AGGELOS DRITSAS

Ακαδημία Δρεπάνο

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού παιδικού σταθμού Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά πήρε σόμπα σε café της πόλης του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Χάρης Αντωνιάδης: Χωρίς τον Κωνσταντίνο Μάκαρη ο Πανναυπλιακός δεν θα έφτανε ως εδώ

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΝΟΣ ΣΧΟΙΝΩΧΟΡΗΤΗΣ : Η πρόσληψη και η ορκωμοσία μου

AGGELOS DRITSAS